måndag 23 oktober 2017

Status på utbyggnaden vecka 42

Hög tid att visa lite från bygget, eller vad säger ni!? :-)

Förrådets väggar har kommit upp. Den stora öppningen är som ni säkert förstår dörr och då kommer vi återanvända vår gamla dörr från gamla entrén. I sista sekund bestämde vi också att göra ett fönster bredvid dörren för att få in mer ljus och en mer enhetlig fasad med intilliggande kontoret. Även här återvinner vi - fönstret från sovrummet som ska sättas igen hamnar här.


Det är en himla massa vinklar och vrår att ta hänsyn till och få rätt lutning på tak så att vatten kan rinna ner osv så våra hantverkare har fått en del att bita i....


Väggar uppe och takstolar på plats och även papp på taket. Här ser man också lite hur infästningen och taket mot den gamla huskroppen kommer att se ut. Vad som inte riktigt framgår av bilden är att taket mellan nya och gamla byggnaden också lutar (här ser det platt ut).


På bilden nedan ser man det höga fönstret i sovrummet med kupan ovanför.


Närbild på kupan. Såååå nöjda med denna. Kommer bli så himla bra!


Ska vi gå in? :-) Det ni ser på bilden är vårt kommande nya sovrum. Härlig rymd och vinklar och lutning precis som vi gillar.


Delar av nya hallen. Öppningen blir terassdörrar ut mot trädgården. Fönstret sätts igen och flyttas till förrådet. Slutligen tar vi bort den befintliga ytterdörren och det blir en öppning in i gamla hallen.


Även i sovrummet sätter vi in en terassdörr ut mot den östra delen av trädgården.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir glad för en kommentar!