tisdag 10 februari 2015

Möblera och tänka Feng Shui i sovrummet

Ni var ju en del som gillade att jag publicerade lite Feng Shui-tips här på bloggen och eftersom jag själv tycker det är väldigt intressant delar jag med mig av lite fler tips idag.

Förra gången handlade det om att möblera efter de fem djurens position i vardagsrummet och nu fortsätter jag med det så viktiga sovrummet.I sovrummet vill vi ju känna oss extra trygga eftersom det är ett rum för vila, kärlek och avkoppling. Här ska man alltså tänka lite extra på det här med de fem djurens position. Man bör ställa sängen så att man har stöd av den skyddande sköldpaddan i ryggen och så att man har fri sikt (Fågel Fenix) framåt och uppsikt över dörrar och fönster.

Helst bör man ha en skyddande sänggavel som binder ihop sängen men det fungerar även som vi har med att ha en fondvägg som även den binder ihop sängen och ger ett skyddande intryck.

Två nattygsbord på vardera av sängen (som de flesta ju har) blir symbolerna för Draken och Tigern med sina omslutande armar.

Enligt Feng Shui-läran ska man förstärka tvåsamheten i ett sovrum och med det kan man t ex ha två likadana nattygsbord, två krukor, lampor, kuddar, tavlor i likadana ramar, etc etc.

Om vi går vidare och tittar på färgsättningen i ett sovrum så bör man ha rogivande färger såsom grått, blått, grönt och naturfärger. Rött, orange, gult, cerise kan man ha med försiktighet eftersom de är starka och gör det svårare att koppla av. Dock sägs det att rött och starkt rosa förstärker passionen så någon liten detalj i dessa färger kan man ju prova :-)

Textilier i naturmaterial passar extra bra i ett sovrum; linne, bomull, fårskinn etc.Saker man inte bör ha i sovrummet enligt Feng Shui är tv och dator som skapar stress (hur många av oss har inte det...?), speglar eftersom det ger intryck av en tredje person i rummet och inte heller foton på släkten...

Man bör även undvika hyllor och lampor ovanför sängen eftersom det omedvetet kan framkalla känslan av de ska trilla ner och därmed störa vår nattsömn. Detsamma gäller röra under sängen som ger dåliga energier. Om du måste ha saker förvarade under sängen ska de placeras snyggt och prydligt i kartonger eller dylikt.

Lite grönska och fina blommor i sovrummet ger positiv energi. Man brukar säga att en orkidé är den bästa blomman enligt Feng Shui men jag tycker att man ska välja en blomma som man själv tycker lite extra mycket om, då blir det bäst! Gärna snittblommor ibland för att lyxa till det. Addera ett doftljus du gillar med en inte alltför stark doft, levande ljus (eller dämpad mysig belysning) och du har skapat de bästa förutsättningarna!
 

Fondväggen skapar samma skyddande känsla som en sänggavel. Jag är jättenöjd med valet av den grå väggfärgen men drömmen är ändå någon form av sänggavel också. Två likadana lampor och två tavlor i samma format och med samma ram skapar tvåsamhet.


Eftersom vår säng står mellan två garderober kan vi inte ha sedvanliga nattygsbord men vi har dessa sängbord med hjul; Snö by Asplund, och de rullar man enkelt fram till natten. Färska blommor i sovrummet känns extra lyxigt. Här i matchande färger till textilierna.

Linne- och bomullstyger passar bra i ett sovrum. Kuddarna kommer från Himla och överkastet från Norrgavel. Påslakan från Beachhouse Company. Pläd i ull.Levande ljus skapar mysig stämning i ett sovrum. Just stämningsljus är viktigt i ett sovrum och installera gärna dimmers till lamporna i detta rum.

Kram M
2 kommentarer:

Anonym sa...

Jösses så fint du har det. /C

Marie sa...

Tack snälla! Vad glad jag blir :-)
Ha en fortsatt fin helg! Kram M