söndag 14 september 2014

Fondvägg i grått - minimake-over sovrum

Jag hade ett tag funderat på hur vi skulle göra sovrummet lite mysigare. Gillar ju vitt och ljust men just i det här fallet kände jag att jag ville ha något mer ombonat. Just nu fanns inte planer att göra något större sovrumsprojekt utan bara någon liten make-over. Tankarna har gått på olika sänggavlar, sätta upp pärlspont som fond, måla....

När vi för någon vecka sedan bytte till lite mer höstiga nyanser med ett grått överkast i linne kom tanken att måla en fondvägg i en lite mörkare varm grå nyans. Hittade en fin bild i en tidning och med den nerstoppad i handväskan begav jag mig till färgaffären för att försöka hitta rätt nyans.

Vi valde en helmatt färg. Alcros Pashmina helmatt och efter att ha letat bland färgproverna så fick vi färgen tillblandad. Det blev verkligen bra när färgen kom upp på väggen. Känner mig helnöjd. Den matta färgen är så vacker och ytan känns lite som kalk.
Färgkoden heter: S4005-R80B

Tillsammans med de fina Vee Speers tavlona och sänglamporna i samma ton blev det ett mycket harmoniskt intryck. Varmt, mysigt, ombonat, höstaktigt.

Sängen är bäddad med mjukaste jersey-påslakan från Beach House. Överkastet är från Norrgavel, kuddar från Lexington, Åhléns och Elce Stockholm. Ullpläd Åhléns.

Byråer Snö från Asplund, ljusbox House Doctor, förvaringsbox Netto, fönsterlampa Muuto.


4 kommentarer:

Kaffe och Mazarin sa...

Jättefint med gråa väggar.
Ha en skön dag. Kramiz /Agge

Marie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Marie sa...

Tack! Jag är själv väldigt nöjd med den grå färgen. Blev både sobert och mjukt på samma gång. Kul med lite annat än vitt!
Ha det fint :-)

Kram Marie

Anonym sa...

Jättefin färg i sovrummet! Har du färgkoden?