lördag 11 maj 2019

Skördat sparris

Där på köksbänken ligger något mycket trevligt. En bunt med sparris som jag nyss skördat från vår trädgård. Det är verkligen sååå roligt att odla sparris. Vi odlar i pallkragar och de växer så det knakar.


Höjden av lyx att kunna gå ut och plocka in ett knippe med sparris. Vi har 3 plantor och varje dag ploppar det upp nya små sparrisknoppar. Otrolig växtkraft! Man kan nästan se hur de växer. Är man inte med och kikar var och varannan dag så går de upp i blom direkt.


Man kan ju göra så mycket gott med sparris. I veckan gjorde vi en helt magisk risotto med sparris, brynt smör och rostade hasselnötter.


Ni MÅSTE prova detta! Receptet hittar ni på Tildas Kök & Vin såklart. Godaste jag ätit på länge.


Ikväll tror jag vi gör en liten förrätt med smörstekt sparris, balsamico, pinjenötter och massor av hyvlad parmesan. Galet gott och enkelt.


Nu ska vi åka på en liten tur. Vart det bar av får ni se imorgon!
Kram M <3




This post contains adlinks from Adviral



1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / 13 / 14 / 15 / 16 / 17 / 18

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir glad för en kommentar!