tisdag 5 december 2017

Status på tillbyggnaden vecka 49

Äntligen har jag blivit färdig till att visa er lite uppdatering på tillbyggnadsprojektet!

Något alldeles sprillans nytt som kom igår är att ytterdörren som satt på framsidan av huset är borttagen! Vi ska ju få en ny entré och den gamla dubbeldörren sätts in i förrådet. Återvinning när det är som bäst.

Dörren på framsidan ersätts av ett stort fönster med ett magiskt ljusinsläpp och gör det här rummet komplett enligt mig. Det har varit så konstigt att ha en ytterdörr rakt in i vardagsrummet.... Vi har ju en dörr till på gaveln som leder in till den nuvarande hallen och som vi alltid använder själv men denna kommer ju bli en öppning invändigt ut till det nya nu istället.

Det ska på spröjs på fönstret också så det blir samma tema som övriga fönster och terassdörrar i rummet/huset men de ska målas vita på baksidan (levererades röda och gick inte att ändra av någon outgrundlig anledning) först innan vi kan sätta på dem så har lite att göra här ;-)


På bilden nedan ser ni fönstret i kupan i vårt nya sovrum. Här ser man havet och golfbanan och här kan man njuta av soluppgången över Östersjön. Det blir mysigt! Reglar är satta i taket och det har även gjorts plats för takbjälkar. Åh!


Även terassdörren i sovrummet har kommit på plats. Vilken skillnad det blev när det kom fönster in i rummet. Nu ser man det på ett helt annat sätt än tidigare. Ljust och rymligt och fint kommer det att bli.


Elektrikern har förberett för spottar, taklampor, kontakter och strömbrytare i hela den nya delen.
Öppningen ni ser på bilden nedan är in till vår blivande walk-in-closet. Här ska det in skjutdörrar i glas.


Bild tagen från nya sovrummet ut i nya hallen och med den gamla ytterdörren på gaveln som nu kommer bli en öppning in i gamla delen. Väggarna putsas nu invändigt och utvändigt. Sen måste det stå och torka några veckor innan vi kan måla inomhus. Åh, denna väntan....


Nya hallen och här har vi sovrummet till vänster, där den plastade öppningen sitter blir det en innerdörr in till gästrummet och dörren till höger blir dubbla terassdörrar ut i trädgården.


Förrådet är inkapslat i presenning så det är inte mycket att se men där händer det också massor av grejor. Väggarna är putsade där inne och gipsskivor satta i taket som vi håller på att måla.

Hoppas ni fick en liten bild av läget just nu. Det är lustigt hur man anpassar sig att leva mitt i ett byggprojekt men ständigt nya val, saker som måste fixas snabbt och flyttas undan och röra nästan överallt. Det har liksom blivit vardag att ha det sådär nu och vi har världens bästa hantverkare så jag klagar inte.

Kram M <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir glad för en kommentar!