torsdag 21 december 2017

Status på tillbyggnaden vecka 51

21 december och idag vänder det! Idag är det vintersolståndet och från och med nu blir dagarna ljusare igen. Hurra!

Det börjar verkligen dra ihop sig till jul och både vi och snickarna längtar nog efter ledighet och sovmorgon. Det var ju ett tag sedan jag visade bilder från byggprojektet så idag kommer en hel drös tänkte jag.

Nu börjar hantverkarna städa upp lite inför julledigheten och i mellandagarna väntar en massa målningsjobb för mig och mannen.


Innerdörren till gästrummet har kommit på plats. Det där var en viktig punkt och en slags bekräftelse på att nu är det som tidigare var ett gästhus faktiskt en del av vårt stora hus. Likadan dörr från Swedoor som vi har i övriga huset men handtaget är bara provisoriskt. Nya beställdes i veckan. Plasten får sitta kvar tills vi målat väggarna.


Som ni ser är väggarna putsade och klara och nu väntar vi bara på att de ska torka upp ordentligt så de är klara för att kunna målas. Byggfläktarna jobbar på.


Det blir så fint med putsen! Vi har valt ganska grov och ruff yta och jag tror det kommer att bli så snyggt när det blir vitt. Kritvitt.


Vi börjar med att måla takbalkarna. Först med kvistlack och sen ska de grundmålas och därefter målas med snickerifärg ett par gånger. Dessa blir vita och taket blir ett vitt trätak. Likadant som i vardagsrummet/köket/loftet. Bilden ovan är från sovrummet. Där är balken inte så tjock men i hallen är den desto kraftigare. Blir mycket att måla...


Här har vi förrådet. Takpannorna är lagda och man börjar kunna se helheten och förlängningen av kontoret. Hängrännor och stuprännor på plats. Det har även kommit takpannor på nya tillbyggnaden (som jag inte hunnit fota än). Där saknas fortfarande lite plåtarbete på en del av taket.


Gaveln av förrådet mot stora pergolan. Här ser ni det återvunna halvmånefönstret, vindskivorna är på plats och nu även undertaket under takutsprånget. 


Det blev så himla bra med den gamla ytterdörren och fönstret från sovrummet. Skönt att kunna återanvända detta. Ljust och fint blir det inne med så mycket fönster.


Här har vi golvet. Så glad att vi valde att satsa på golvvärme och klinkers. Snyggt och prydligt och här kommer vi att kunna reglera värmen precis som vi vill.


Längs med väggen står våra kalkstensplattor och väntar på att läggas in i hallen efter julledigheten. Under fönstret ska vi bygga en arbetsbänk.


Det blir även ett loft i förrådet. I och med att det är så högt i tak fick vi möjligheten att bygga detta och det är ju guld värt att kunna stuva upp en massa lådor och kartonger här uppe.


Det blir alltså en öppning mitt i taket där man kan ställa en stege för att kunna ta sig upp på loftet.


Ena delen av loftet där halvmånefönstret släpper in bra med ljus.


Andra sidan. Vi ska köpa lite nya hyllor som vi ska ställa längs med väggarna på nedre plan. Det är en dröm att kunna få ordning på förrådsgrejorna och ett riktigt förråd med värme i, som är tätt och snyggt och riktigt byggt. Jag längtar verkligen så mycket tills vi kan börja inreda. Att sortera och slänga och ställa upp på nytt. Den dagen vi kan stänga våra magasin i Malmö och i Onslunda ska jag banne mig fira med bubbel!

Ha en fin dag hörrni!
Kram M <3Inga kommentarer:

Skicka en kommentar