onsdag 31 oktober 2018

Leo i badrummet

Mitt badrum har fått en liten uppdatering i form av härligt leo-mönstrade handdukar och två små gästhanddukar på samma tema.Jag blev inspirerad av den här (nedan) mysiga bilden från HM Home. En underbart varm och inbjudande bild där man verkligen fått fram den där spa-känslan man vill åstadkomma i ett badrum.

Värmande inslag i form av mässing, trä och bruna toner. Mässing ger eld, de bruna tonerna jord, den grå och vita färgen metall, det svarta vatten och växten trä. Alla elementen finns representerade och gör att det blir perfekt harmoni!


Nu har vi, precis som i många svenska hem, ett badrum som går i vitt, svart och grått och med detaljer i rostfritt. Här är metall- och vattenelementet rikligt representerade så vi behöver få in jord, eld och trä för att hitta balansen.


Hur gör man då det? Trä fixar man lätt med en liten grön kvist i en vas. Mer än så behövs faktiskt inte. Men också trämaterial, korg, bambu och färgen grön representerar trä.

Eld skapar man med en liten ljuskopp med ett värmeljus i men också i det där leo-mönstret! För djumönster tillhör nämligen eldelementet och ni ser själva vilken effekt det ger. Färgen man kan tillföra är olika toner av orange, rött och så mässing.

Jord finns faktiskt representerat i form av kakel och keramik men eftersom det är färgerna vi först ser så dämpas detta element. Vi behöver istället tillföra jordfärger som brunt, beige eller ockragult. Dessa färger tillhör YIN som ger en rogivande effekt.


Jag har placerat en liten trådkorg med handdukar till gästerna på bänkskivan i badrummet. En välkomnande gest - fast i ärlighetens namn så väljer gästerna oftast att använda de större gästhanddukarna som hänger på krokar istället. Jag valde därför gästhanddukar i samma serie som leo-handdukarna med en leopard på framsidan.


Nu blev jag sugen på lite me-time i badrummet. Skrubba och smörja och fixa. Det får nog bli lite hemma-spa ikväll minsann.


Ha en underbar dag!
Kram M <3


This post contains adlinks from Adviral1 - Snöblomma / 2 - Eldig / 3 - Istapp

Inga kommentarer: