tisdag 14 april 2020

Hitta bästa och billigaste hemförsäkringen

Inlägg i samarbete med Försäkrat.se



Tänk att det är hela nio år sedan vi köpte Casa Vik. Vi köpte det som ett fritidshus i en tid då vi var mitt uppe i våra respektive karriärer och ville ha ett hus att kunna åka till och koppla av på helger och semester.

Så mycket som hänt sedan dess. En rad faktorer ledde till att vi bestämde oss för att göra en livsstilsförändring och flytta permanent till Österlen. För ju mer tid vi tillbringade där ju mer förälskade blev vi i både läget och huset.

Det vi inte riktigt tänkt på var att huset inte var helt anpassat för att kunna fungera fullt ut som permanentboende så vi har lagt mycket tid  och sparade slantar på både renovering och att bygga ut samt skapa vår drömträdgård.



En viktig sak som dyker upp när man tänker på sitt hem är ju det här med försäkringar.
Har vi rätt typ av försäkring?
Betalar vi för mycket?
Behöver vi någon tilläggsförsäkring?
Hur hög självrisk betalar vi egentligen?
Och så vidare...

Det finns ju en otroligt stor marknad där ute idag när det gäller just försäkringar. Kända gamla bolag men också en mängd nya som man knappt hört talas om.

Faktiskt en hel djungel att välja och vraka mellan och frågan är hur ska man orka sätta sig in i allt med olika priser, villkor och självrisker?

Då har jag ett tips! Har du hört talas om Försäkrat.se? Det är en sajt som jämför försäkringar snabbt, enkelt och helt gratis.

Själv har jag tittat lite mer på att hitta just den bästa Hemförsäkringen för oss.
En villaförsäkring täcker stora utgifter vid skador på huset eller tomten och kan tecknas separat men det vanligaste är en Villahemförsäkring, alltså en kombinerat Villa- och Hemförsäkring som täcker både hem och hus.



Att hitta en billig försäkring som samtidigt är väldigt bra om olyckan är framme är ju det ultimata. Går det verkligen? Ja, Försäkrat guidar och rådgör hur man ska lyckas med detta. Genom att jämföra sina befintliga försäkringar och gå igenom vad man verkligen behöver så kan man faktiskt spara tusenlappar.

Priset varierar ganska så kraftigt mellan de olika bolagen men vad man också måste tänka på är vad försäkringen verkligen täcker och på vilket sätt ersättningen betalas ut. Olika skador ger ersättning på olika sätt så det är superviktigt att jämföra olika försäkringar beroende på vilket skydd man behöver och såklart hur stor självrisken är.

Saker som påverkar försäkringspremien är till exempel hur stort man bor, var man bor i landet, värdet på lösöret och vilka eventuella tilläggsförsäkringar man väljer.



Något som jag själv tycker är lite knepigt är att sätta ett pris på vad alla saker i hemmet är värda. Sätter man ett lägre värde blir premien såklart lägre men om olyckan skulle vara framme hade man fått lägre ersättning än man faktiskt skulle haft rätt till. Ofta skiljer det inte alltför mycket på premiepriset beroende på vilket belopp du valt på lösöret.

Ta också reda på om hemförsäkringen täcker exempelvis reseskydd, ansvarsskydd eller vad som är viktigt för just dig.


Hoppas du också blev inspirerad av att kolla upp och jämföra dina försäkringar. Lycka till!

Kram M <3





Inga kommentarer: