onsdag 24 oktober 2018

Måla pumpor

Halloween och Allhelgona-helgen står för dörren och pumpornas tid är här! När man inte längre har små barn känns det inte självklart att skära ut skräckinjagande mönster i pumpan och ställa utanför dörren utan jag ägnar mig istället åt att pynta med dekorationspumpor.

I USA kallas dessa "no carve pumpkins" och är alltså pumpor som man inte karvar ur utan istället dekorerar med på andra sätt. Jag ställer fortfarande en eller ett par pumpor på trappen men som sagt utan den klassiskt urkarvade varianten med ögon, näsa, mun och ett ljus inuti.


En bit ifrån oss kan man köpa pumpor i alla de storlekar, färger och former. Man väljer ut sina pumpor och sen lägger man pengar i en liten låda eller swishar. Hur gulligt och mysigt som helst.

Har man inte förmånen att bo på landet och kunna köpa pumpor direkt från bonden så finns det numera att hitta  t ex på torget eller i blomsterbutiken.


Jag brukar måla en del av mina pumpor och det är ett roligt pyssel som går snabbt och som alla kan göra. Man kan använda i princip vilken färg som helst man har hemma. Det är ju bara en kort period man har pumporna så det brukar hålla fint.

Så man tager vad man haver och eftersom jag ville ha vita pumpor tillsammans med den naturliga grågröna så tog jag helt enkelt vanlig grundfärg.

Skaftet maskerar jag med maskeringstejp så det inte ska bli kladd på detta då jag vill ha det i den naturliga färgen.


Pumporna målar jag två gånger och låter torka mellan. Hur lång tid det tar beror på vilken färg man använder. Känn försiktigt på pumpan så den inte känns klibbig innan du målar omgång två.


Här har jag dekorerat matbordet med mina nymålade pumpor och vackra löv i höstens alla toner. Enkelt och makalöst vackert.


I en skål soffbordet. Här blandade en naturligt grågrön päronformad pumpa med mina vitmålade små dekorationspumpor. Enkelt och dekorativt.


Källa: Blomsterlandet

Man kan även använda sig av sprayfärg när man målar sina pumpor. Sprayfärg finns idag i massor av kulörer och det är bara fantasin som sätter gränserna. Tänk på att spraya utomhus bara annars är risken stor att du har sprayfärg både här och där i ditt hem!

Källa: Purely Katie
Att måla sina små pumpor i vackra dova kulörer som matchar inredningen är verkligen så himla fint. Blir sugen på att måla ännu fler när jag tittar på denna bild.

Ni ska få se fler bilder där jag dukat upp ett vackert hösttema med pumpor en annan dag så håll utkik.

Ha en fortsatt fin mitt-i-veckan-dag! Kram M<3
This post contains adlinks from AdviralCardigan / Mönstrat kuddfodral / Förvaring / Blus / Kuddfodral

Inga kommentarer: