måndag 4 maj 2020

Trädgårdsjobb

I samarbete med FurnitureboxDet har varit mycket trädgårdsjobb i helgen. Vi har gnott och målat och grävt och städat.
Mannen har målat portarna så de fick tillbaka sin fina engelskt röda färg igen.Så har vi rengjort fontänen. Legat på knä med plastburkar och öst ur allt vatten som var grönt av alger och förmultnande löv. Tömma och skrubba, fylla på nytt och samma sak igen. Älskar när det är färdigt och vattnet är klart och fint igen och världens bästa ljud när det porlar ur den lilla pumpen. Ett mer rogivande ljud får man leta efter!Ser ni! Citrusträden har fått komma ut.
Och där hade vi nästa äckeljobb.... Varje år samma sak när det börjar bli varmare. Då får citrusträden sköldlöss och bladen blir helt klibbiga och äckliga. Det gäller att få bort de elaka lössen som ofta sitter i mitt-strängen på bladens undersida.

Vi rengör blad för blad med såpa och vatten och en svamp. Ganska så äckligt jobb men det går hyfsat fort ändå och sen är man nöjdare än nöjd. När det är klart fäster vi en så kallad limring på stammen (finns på plantskolan) som ska hindra myror från att krypa upp på stammen eftersom de mjölkar sköldlössen och får dem att föröka sig.Vi har förstås suttit och njutit på terassen också.
Vår nya loungegrupp från Furniturebox är makalöst skön att slappa i. Speciellt soffan som har både en divandel och en lång del så man får lätt plats två i ryggläge!

Lounge-gruppen finns här och med koden Sandblomman10 får ni 10% på ett helt köp på allt!
Vår grupp heter Hillerstorp Wisconsin och finns i många olika utföranden.Vår lilla oas. Så mycket det gör när allt börjar blomma och vi fyller terassen med träd och växter.Jag placerade även ut några krukor med liljor och dahlia som jag övervintrat i orangeriet.
Fast nu läste jag att det skulle bli 2 grader i natt så nu får vi väl flytta in både citrusträd och dahlior igen, suck. Har ett helt gäng dahlior som står och väntar på att komma ner i jorden inne i orangeriet. Men man får väl ha is i magen lite till och snällt och tålmodigt vänta...


Önskar dig en riktigt fin start på veckan!
Kram M <3This post contains adlinks from AdviralKappa / Jeans / Topp / Väska / Scrunchie / Flaska / Mobilskal / Örhängen

Inga kommentarer: