måndag 25 maj 2020

Kika in i vårt orangeri
Vaknade upp till det här idag! Efter helgens regn kom nu solen och man kan riktigt se hur det växer så det knakar i trädgården. Den där skira vackra gröna färgen som är så typisk för maj.

Dörrarna på orangeriet står öppna och luftar ur. För vet ni vad vi gjorde i helgen? Jo, vi började städa ut efter vintern. Alla växter var utburna sedan förra veckan men nu var det dags att sopa undan all spindelväv, vissna löv, damm och kladd som samlats här under hela hösten och vintern.

När vi var klara insåg vi ganska snabbt att väggarna var i akut behov av målning så det var bara att hoppa i målarkläderna och börja måla. Och wow så fint det blev. Det känns så himla fräscht med de kritvita väggarna. Ska vi kika in lite för att se hur det ser ut!?Här har vi vår älskade matgrupp och vi hann till och med slipa bordsskivan. Den ska oljas också annars är allt klart. Här hoppas jag vi ska inta många middagar framöver.Älskar kombon av träet mot de svarta smidesstolarna och takkronan och den svarta kandelabern i järn som står på hyllan. Och kaminen såklart :-)Och utanför har vi hela vårt lilla paradis - gården.Jag plockade även ut delar av vår marockanska servis. Tycker den passar så bra här ute i orangeriet.
Tallrikar, assietter, koppar och små skålar står på hyllan och på bordet en urna och ett stort fat med snäckor från olika resor vi gjort.Vårt antika gamla skåp lyser upp som glittrande turkosblåttvatten och den turkos färgen kommer igen i flera detaljer i det lilla huset. Känns så somrigt och fint.

I anslutning till orangeriet har vi vår lilla vindruvspergola och där går den turkos färgen igen i mosaikbordet. Och vi har även hunnit med att fixa till den pergolan med gardiner och lite pynt så det tänkte jag visa en annan dag om ni vill?

Kram M <3
This post contains adlinks from AdviralSoffmodul Hörn / Soffmodul / Soffbord / Solcellslykta / Kruka / Vattenkanna / Kuddfodral Linne / Pläd / Knot Kudde / Trädgårdsslang / Munstycke / Ljusslinga Med Glödlampor

Inga kommentarer: