onsdag 20 maj 2020

Från kol till gasol

I samarbete med Bagaren och Kocken


Åh nu kommer värmen tillbaka lagom till den stundande helgen!
Som jag ser fram emot att vara ute i solen, greja i trädgården och grilla framåt kvällen.

Och ser ni!? Vi har en ny grill.
Japp, vi har införskaffat en gasolgrill och vet ni - vi är såååå galet nöjda.Vi kommer att ha kvar vår gamla Weber kolgrill när vi känner för kolgrillat men det här var ju över all förväntan. Det är cirka 2 veckor sedan vi fick hem grillen och vi har redan grillat 7-8 gånger trots att vädret inte varit på topp, För det är ju så smidigt och går så snabbt. Och gott blir det.Vi valde en Landmann Triton Sapphire PTS som är utrustad med det nya värmesystem - PTS.

Denna gasolgrill har både rostfria ståldetaljer och multifunktionalitet. Grillen har en stor grillyta på 65x44 cm med ett rejält grillgaller i gjutjärn för bästa värmeledningsförmåga. 
Trots att den är ganska nätt i storleken är den optimal för upp till 12 personer. Jag gillar också att sidoborden kan fällas ned då de inte används så tar den mindre plats. 

Smart med skåpet under också där man kan förvara både gasoltanken och olika tillbehör.

Just nu har Bagaren och Kocken kampanj på både denna och massor av andra grillar så är ni sugna på en ny grill så kan jag verkligen rekommendera er att kika in där nu!Jag älskar den här tiden när man kan frossa i primörer och det blir ju så gott att grilla. Sparris, zucchini, paprika, lök, citron, spetskål, aubergine..... Det mesta går faktiskt att grilla.

Ett tips är att kika in till Bagaren och Kocken som har massor av tips och på hur man grillar grönt.Här ser ni hur grillen ser ut inuti med två våningar. Perfekt att grilla grönsaker uppe på övre hyllan och fisk eller kött på nedre plan.

Vi köpte också till olika tillbehör som pizzasten, grillfat och stekplatta. 
Jäklar i hoppet vad här ska grillas haha. Älskar't - det är ju så opretentiös matlagning.Grillad lax med grönsaksspett och romsås. Såååå gott.Och en av mina absolut favoriter - fiskspett med basilika-aioli. Dör så gott.

Vad blir det för middag ikväll då? Oddsen är höga på grillning, eller hur!?
Får vi tag i seabream (en Medelhavsfisk) som lokala fiskaffären hintat om blir det helgrillade sådana fyllda med chili, citron, smör och dill. Bästa, bästa.

Ha en härlig dag mina vänner!
Kram M <3Inga kommentarer: