torsdag 30 april 2020

Odla rosmarin och fin tröja

Kikar in för att önska dig en trevlig Valborg! En annorlunda och lugn sådan. Vädret har vänt och det är svinkallt och blåsigt här hos oss. Det blir inga bara ben och klänning här inte... Nej, brasa i kaminen och tjocktröja är nog det som gäller i år. 

Nu får vi göra det bästa vi kan av situationen och ha mysigt i vår ensamhet med god mat och dryck. Planen är att laga sparris-risotto med egenodlad sparris. Vi får se om vi får ihop till två portioner.



På tal om att odla. Kolla in vår rosmarin! Den är som en hel buske och nu blommar den med de ljuvligaste små blå blommor. 

Jag matchar med mysig tröja från Selected Femte i samma lavendelblå kulör.
Brukar aldrig ha ljusblått men den här tonen tyckte jag var superfin.



Att kunna gå ut i trädgården och klippa sina egna örter är något av det  mysigaste jag vet. Vi använder massor av färska örter i matlagningen nästan varje dag.

Förutom rosmarin odlar vi olika sorters timjan, salvia, oregano, bladpersilja, mynta, citronmeliss, gräslök, ananassalvia och sen brukar det bli något nytt experiment.... i våra upphöjda odlingsbäddar. Förra året blev det koriander och det blev så bra så det får nog bli en favorit i repris.

Kryddorna trivs verkligen där när de har varmt och gott om fötterna (rötterna). Vi har 3 rosmarin-plantor och alla har de överlevt flera vintrar. Den stora här på bild är inne på sitt 7:e år!





Kram M <3



Inga kommentarer: