tisdag 12 maj 2020

Så byggde vi odlingsbäddarna
Något av det bästa och lyxigaste jag vet är att kunna gå ut i trädgården och plocka in färska kryddor. Rosmarin, timjan, salvia, oregano, bladpersilja, citronmeliss, mynta, gräslök....

Helt otroligt att vi kan klippa färsk rosmarin, timjan, bladpersilja och salvia året om!
Att det funkar så bra har delvis att göra med att vi har ett gynnsamt klimat här på Österlen men också att vi har kryddorna i de upphöjda odlingsbäddarna där de har det varmt om fötterna.

Mina nya byxor av märket Object kommer förresten från Mandeldesign och är helt underbart mjuka och sköna.Jag får ofta frågor hur dessa odlingsbäddar är uppbyggda så här kommer en liten beskrivning:

Bäddarna är byggda av leca-block. Tips är att inte välja för smala block då det är mysigt att kunna sitta på kanten när man klipper örter eller bara njuter en stund.


Blocken kläs med nät och därefter putsas dessa. Vi har valt att göra ovansidan lite svagt rundad. Tycker det är snyggt och ger en fin form.I botten av bäddarna har vi lagt ett tjockt lager av sten för dräneringens skull.
Insidan är klädd med så kallad platon-matta - en fuktspärrande plastmatta man hittar i bygghandeln - så att fukt från jorden inte ska göra så att murarna spricker.

Viktigt att putsen får torka ordentligt innan man målar med silikatfärg.


Bjuder på en bild från förra sommaren. 
Nu i vår ska vi bättringsmåla odlingsbäddarna. Det gör vi vartannat år.

Ha en fin tisdag!
Kram M <3

PS. Ett litet tips:
Med koden QUARANTINE15 får du 15% rabatt hos Ideal of Sweden (även på redan nedsatta produkter). Kul att uppdatera mobilskalet nu inför sommaren!


Inga kommentarer: