tisdag 13 mars 2018

Fikonträd och fiolfikus

Inlägget innehåller adlink


Hej tisdag! Lite jobb på förmiddagen innan det är dags att åka iväg och äta en förhoppningsvis och och trevlig lunch, göra några ärenden i lilla staden och sedan sätta sig vid datorn igen.

Det droppar lite hemtrevligt från taket när snön smälter och nyss satt det små fåglar i New Dawn-rosen och kvittrade och sjöng utanför mitt lilla kontor. Jo, den där våren ÄR på väg, även om den är osedvanligt seg i år.

Så kom det omplanterade fikonträdet på plats i hallen och jag hoppas det ska trivas där det står jämte terass-dörrarna ut mot trädgården. Ljust och fint är det i alla fall där i hörnan.

Hallen är ju inte alls klar som ni ser... De där stolarna och det lilla mosaikbordet ska ju stå ute i orangeriet och jag hoppas vi snart ska komma till skott och hämta hem den där chiffongen som ska ta plats bredvid lampan. Längtar efter att få iordning det sista nu och kunna hänga tavlor och få en lite mysigare känsla här.Det behövs snälla material som mjukar upp känslan i detta rum som har stengolv och putsade väggar. Rotting och korg är ett sådant material så valet av "kruka" till fikonträdet var ganska självklart. Det blev en flätad korg. 

Denna köpte vi i en lokal butik men HÄRHÄRHÄR och HÄR finns jättefina liknande korgar! Klicka på länkarna och sök på "korg" så hittar du lätt och snabbt.Där fikonträdet stod i sovrummet blev det nu en lite mindre fiol-fikus istället. Denna har ju blivit lite av en "trendblomma" nu men det var faktiskt inte därför vi köpte den. 


Har alltid gillat de stora gröna saftiga bladen som jag tycker är oerhört dekorativa och visst ser de ut som en fiol i formen!? 

En fiolfikus kräver en hel del vatten och tycker inte om att torka ut helt. Särskilt på vintern när det är torrt och varmt inne gillar bladen att bli duschade ofta. Sen ska den stå ljust men inte i direkt solljus. Och glöm inte att damma bladen! Annars täpper man till porerna och den kan inte "andas".... som att sova utan att ta bort sin make-up....


Ja, här står den alltså bredvid dörrarna in till vår walk-in-closet. Blir helt lycklig när jag går in där och kläderna hänger prydligt och snyggt. Ett tips på ett fantastiskt tvättmedel är Washologi - har du inte testat så gör det! Bra för miljön och det finns en massa olika tvätt- och mjukmedel att välja mellan för olika typer av tvätt (fintvätt, sport, för känslig hud osv). 

Och så linnevattnet såklart! Hå hå ja ja så beroendeframkallande att sprutta på textilier, ulltröjor, halsdukar, sjalar.... En liten dusch på kuddarna innan du hoppar ner i sängen, mmmmm.


Nu kör vi tisdag!
Kram M <3
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar