måndag 8 januari 2018

Status på tillbyggnaden vecka 1

Jag gissar att det är många som är tillbaka på arbetet idag efter en lång ledighet. Tidiga morgnar och rutiner står på agendan igen.

Vi har haft en intensiv helg med en massa skoj blandat med hårt arbete i tillbyggnaden.

I fredags var vi hos goda vänner här på landet, det var bara att korsa trädgården. Så skönt! En supertrevlig kväll som avslutades med att vi bokade en resa till Italien i vår. Vi är 8 stycken som ska njuta av god mat, vin och en massa upplevelser. Ett av paren har bott i Italien och ska visa oss "sitt" Italien. Åh, längtar redan!

I lördags var det kalas i Malmö för min yngsta syster som fyllt 40 och systersonen som fyllde 10. Och igår blev det äntligen en helt fantastisk vinterdag efter allt regnande och blåsande här. Det var krispigt frostigt, ingen vind och strålande solsken. Vi tog en helt underbar promenad längs med havet och bara njöt av att känna solens strålar smeka ansiktet.

Så har vi arbetat, som sagt. Vi har målat och målat och målat :-) Tänkte att det var dags för en liten statusuppdatering igen och den kommer här:


Trätaket är uppsatt i entrén, hallen och walk-in-closet. Vilken enorm skillnad det blev när det vita taket kom på plats! Så ljust och fint.


Ovan ser ni taket som börjar längst bort vid ytterdörren där taket är rakt bort mot terassdörrarna. Sen kommer en balk i brytet där taket går uppåt igen. Vinklar och vrår, det gillar vi!


De maffiga takbjälkarna har kommit på plats i sovrummet. Vi är såååå nöjda med resultatet. Man har en föreställning hur det ska se ut men det blev faktiskt ännu bättre. Så coolt med de riktigt mörka bjälkarna som står i en skön kontrakt till de vita väggarna och taket som snart kommer upp.


Hela helgen har vi målat i sovrummet och walk-in-closet. Vi har ju putsade väggar och de målas i en helt vit matt silikatfärg. 


Putsen är ganska ruff och det tycker vi är så snyggt. Vill att det ska synas en riktig struktur på väggarna där skuggor framträder och det blir superfint till de grova bjälkarna. Så svårt att ge rättvisa på bild när det ännu är lite mörkt och taket inte är på plats men det blir riktigt bra. Både jag och A har drömt att någon gång bo i ett hus med riktigt tjocka putsade väggar och nu blir vår dröm sann! I alla fall i en del av huset.

Idag fortsätter hantverkarna att sätta tak i sovrummet och nya ytterdörren och ett fönster är på väg upp i entrén. Spännande värre.

Ha en fin måndag så hörs vi snart igen!
Kram M <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar