måndag 22 januari 2018

Årets färg och tolkning av olika lila nyanser

Inlägget innehåller annonslänkarÅrets färg är ultraviolett! Varje år släpper Pantone årets färg och just i år 2018 är det alltså en kulör med riktig attityd - inget för den fege, hehe....

Kulören beskrivs som en komplex nyans av lila som drar åt det kalla hållet och för tankarna till utomjordiska galaxer, mystik, andlighet och kreativitet.


Violett, eller lila, är ju inte en färg som vi sett särskilt mycket av i inredningen de senaste åren och just denna ÄR svår. Men man kan ju inspireras och tolka den på olika sätt. Det behöver ju inte vara den där starka, skarpa kulören utan man kan tänka plommon, lavendel eller en grå färg med lila pigment i. Då blir det genast enklare och lättare att matcha med andra kulörer.


Den här kulören på sovrumsväggen är grå med lila pigment i och ger en skön harmonisk känsla åt rummet. Snygg att kombinera med svart, grått, dimmiga toner av rosa, natur, mässing....

Jag tänkte att vi skulle kika lite på vad som finns på marknaden just nu när det gäller (lavendel)lila. För den som vill uppdatera sig lite i vår - varsågoda!


Vacker lavendelfärgad sammetskudde. Finns även som 4-kantig. Celine heter den - Klick


Lavendelfärgad tvål - endast 39 kr  - Klick


En lavendelfärgad badrumsmatta piggar upp. Namnet är Elise och du hittar den här

Matcha med läckra handdukar från Lexingon. På rea just nu här

Läckert mönstrad kudde Moon Purple. Nedsatt här


Klassiska Kivi-lyktan i en ny läcker kulör. Finns hos här


Påslakanset Solid i den rätta lila nyansen. Finns här

Sammetspall med lock till kanonpris. Finns här

Glasskål Omaggio från Kähler i en skön nyans hittar du här


Hammershöjs läckra ljusstakar för värmeljus finns nu i denna fina plommonfärg här

Mysig och go lavendelfärgad fleecepläd att svepa in sig i. KlickSjälv plockade jag fram min lavendelfärgade ullpläd som har några år på nacken men finns fortfarande och är högaktuell. Dessutom nedsatt!
Du hittar den här ---->
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar