fredag 12 februari 2021

Mixa gammalt och nytt för ett personligt hem


En fråga jag fått är hur man ska tänka när man mixar gammalt med nytt inom inredning. Och det tycker jag absolut man ska för att få ett personligt hem! 


Ett gammalt olivkrus möter modern linnesoffa hos oss


Det finns ju inga regler som säger att all inredning måste vara från samma tidsperiod eller att man måste ha antingen modernt eller gammalt. Vi har ju pratat om att kontraster behövs för att göra inredningen mer intressant och att ögat faktiskt har lättare att fokusera på kontraster.

En designstol i plexi till ett gammalt skrivbord, en gammal urna eller en rokokospegel i ett modernt rum blir t ex superläckra kontraster.


Personligen tycker jag inte man behöver prata om hur stor del av inredningen som bör vara gammalt eller nytt men jag tycker det är snyggt att inte samla ihop t ex allt gammalt på ett ställe utan istället sprida ut dessa detaljer/möbler för att få störst effekt. Låt mixen genomsyra alla rum för att få en röd tråd istället för att det ska bli ett ”tema” i ett rum.


Designade moderna ljusstakar på vår gamla chiffonjé

Hög ljusstake här. Låg ljusstake här.

Urna - nu till 70% rabatt här.


Stilleben är ett jättebra exempel att börja testa gammalt och nytt. Ställ något oväntat modernt på den gamla skänken. Placera gamla slitna böcker i en stapel på en modern bokhylla. 


Ett gott råd är att inte stressa fram på vägen mot det personliga hemmat när du blandar gammalt och nytt. Låt mixen mötas i harmoni och med eftertanke och låt personliga hemmet växa fram över tid. 

Gillar du att blanda gammalt och nytt?

Kram M 


Inga kommentarer: