söndag 29 mars 2015

Lara Bohnic's vackra lykta från Skultuna har flyttat hem till oss och så lite Österlentips

Söndag och sommartid. Fast ute är det kallt och regnigt och inte vare sig speciellt somrigt eller vårigt. Grått och regnigt och kyligt.  Idag är vi en smula sega efter att ha varit på landet hos goda vänner och inmundigat fantastiskt god mat och tillhörande dryck. Och så "tappade" man ju en timma där någonstans på natten också...

Jisses så god mat vi fick igår. Grön ärtsoppa med champagne och oststänger,  fiskrullader med räkor och gudomlig sås, polkachoklad-pannacotta.... Vi sov över och det var i vanlig ordning lyxigt värre med eget hus, man kommer till nybäddade sängar, handdukar, schampo och duschgrejor och påskägg på kudden. På morgonen världens bästa frukostbuffé med smoothies, ägg, färska surdegsbullar och jag vet inte allt. Underbart att bli lite bortskämd och omhändertagen.

På vägen hem åkte vi inom Kabusa Design Factory. Detta ställe alltså! Jag kan gå runt i timmar och bara känna och klämma och titta på alla fina miljöer och vackra saker. Och lokalen ska vi inte prata om - den är bara sååå läcker.


Lite smått och gott från detta härliga ställe fick följa med hem. Ska visa er en annan dag när det kommit på plats här i vårt casa. 


Så åkte vi även inom Jeppsons/Urban Living i Hammenhög och där har de ju också en hel massa fint. Det är där vi bland annat köpt vår String-bokhylla och våra mattor till kontoret och den som ligger under soffbordet i vardagsrsummet.

Eftersom jag är lite inne på mässing just nu så har jag ju självklart spanat in de vackra ljuslyktorna från Skultuna av Lara Bohnic. De är som små konstverk, så otroligt vackra i designen. Och när även mannen blev lite förtjust så slog vi till på denna mellanstora storlek.


Längtar tills det ska bli lite mörkt nu så vi kan tända lyktan och den får sprida sitt sken genom det fantastiska mönstret i den tunna mässingen.Just denna modell heter "Celestial" och är 11 cm hög. Lyktan placerade jag på vårt soffbord tillsammans med kristallkaraffen och den gamla mässingsljusstaken. 


Tycker det är oerhört fint med mässingsdetaljer till marmor. Det ger ett så varmt intryck mot den lite kalla färgen i Carrera-marmor. Kontraster ni vet, blink*

Nu ska vi snart plocka fram lite plockemat här hemma med parmaskinka, breasola, salami och till det marinerade kronärtskockor, soltorkade tomater och så lite goda ostar. Mums!

Ha nu en riktigt fin söndagskväll och ni har väl kommit ihåg att ställa FRAM klockan!?

Kram M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir glad för en kommentar!