fredag 4 januari 2019

Solljuset i vår hall och tips för små hallar

Efter några dagar med storm har det äntligen lugnat ner sig och igår kom solen på besök. Så efterlängtad! Vilket ljus som plötsligt och oväntat strömmade in.


Man blir ju bara så lycklig när det där mörka ersätts av flödande sol. Vissa dagar har det ju inte blivit ljust alls och man har fått ha lamporna tända hela dagen. 


Tänk att vid den här tiden förra året satt det fortfarande en röd ytterdörr där i öppningen. Som vi längtade efter att utbyggnaden skulle bli klar och att vi skulle kunna flytta ut den klumpiga byrån och hatthyllan och få en ny stor hall med massor av förvaring. 

Just där sidebordet står stod alltså en stor byrå som skulle rymma allt från vantar och mössor till nycklar, papper, laddare och gud vet allt.... Och så skoförvaringen och alla ytterkläder både till oss själva och gästerna. Och ja, gästerna fick liksom komma in efter hand för det var så smalt så man kunde i princip bara vara en åt gången i hallen.


För att den gamla hallen inte skulle bli bara en tråkig smal passage har jag alltså placerat ett sidebord med fina ting på. Valde ett bord med en smal siluett och utan lådor så det skall kännas luftigare. Spegel på väggen förstorar och tavlor på väggarna stoppar energierna från att rusa för snabbt genom rummet. En blombukett eller grön växt gör också stor skillnad.


Runda föremål skapar balans till det fyrkantiga och smala så det har jag också försökt använda mig av så gott det går. Man kan också tänka på att en liten rund eller asymetrisk matta också gör stor skillnad. I mitt fall har jag lagt en fårfäll på golvet för att chi-flödet inte ska rusa.

Solspegel finns bland annat HÄRHÄRHÄRHÄR.
Liten ljuslykta Jonathan Adler HÄR.
Sammetspuff HÄR.
Liknande sidebord HÄR


Så var det visst fredag igen! Man är lite dagvill dessa mellandagar eller vad säger ni?
Kram M <3

Inga kommentarer: