tisdag 15 januari 2019

Inredningstrenderna 2019

I samband med nytt år kommer det alltid upp nya inredningstrender. 2019 är förstås inget undantag och visst kan det vara spännande att se vad som väntar! Man får ta det med en nypa salt och se om det är något som passar och som man är lite extra sugen på att testa på det nya året.

Är du redo att kika lite på vad som väntas ta över våra hem det kommande året? Här kommer i alla fall några av de hetaste trenderna och jag kommer att dyka ner lite djupare i några av dem framöver:

Färgerna
Gult fortsätter att regera men även brända rosa toner, rost, terrakotta, beige och olika nyanser av brunt är här för att stanna ett bra tag till. Det vi även kommer att få se mer av i inredningen framöver är färgstarkt som blått, rött, lila och grönt.

Bild: Expressen

Beige är det nya svarta (eller grå)
Nu vill vi måla om väggarna i olika toner av beige, mocka, mullvad.... Japp, cappuccino-väggen är här igen! Dock inte som fondvägg utan nu målar i hela rummet.

Bild: Elle Décoration


80- och 90-talet är tillbaka
Många får rysningar när man pratar om dessa årtionden i inredningen. Från 80-talet hämtar vi bland annat svarta detaljer, prydnadsdjur och fluffiga möbler. Hett från 90-talet är glasbord i olika former samt att vi blickar tillbaka på svampmålningen fast nu i form av uppdaterad kalkmålning.

Bild: Colorama


Rostfritt och högblankt
Nu kommer kromen på stark frammarsch och blir en stark konkurrent till mässingen som dominerat ett bra tag.

Bild: Svenssons.se


Skulpturer
Hetaste inredningsdetaljen detta år är definitivt skulpturen. Byster är hett.

Bild: Tradera


Koraller och undervattensfynd
Som dekoration som de är men även till exempel vaser och krukor inspireras av dessa föremål.

Bild: Ellos


Marmorering på textilier och porslin
Nyaste nytt är att våra serviser och porslin gärna får ha marmorering som dekoration. Vi ser även marmoreringen på sängkläder, kuddar och gardiner.

Bild: Sovtex


Slottsinredning
Maffigt och lyxigt, färgstarka detaljer och flådiga, fluffiga former. Vi vill få in lite kunglig glans i vardagen.

Bild: Gods och Gårdar


Sammet fortsätter som en stor trend
Definitivt inte dags att säga hejdå till detta material än. Vi fortsätter att älska sammet på kuddar, överkast, gardiner, soffor, fåtöljer, sittpuffar....

Bild: Elle Décoration


Färgglatt glas
Även här inspireras vi av 90-talet och det färgglada glaset kommer starkt. Ett exempel på det är Iittalas samarbete med Jasper Morrison.

Bild: Iittala


Gröna växter
Det är ju ingen nyhet att gröna växter gynnar vårt välmående och nu kommer de riktigt stora växterna och vi inspireras av Miami Beach-stilen. Palmer är hett men alla stora gröna växter. Ju större desto bättre.

Bild: Sköna hem


Natur och hållbarhet
Vi måste ta hand om jordens resurser och tänka långsiktig när vi inreder våra hem. Vi tänker mer och mer på hur vi kan förnya med små medel.Vad tycker du? Är det något av ovanstående du gillar lite extra och är det något du säger absolut nej tack till?

Håll ögonen öppna för, som sagt, jag kommer djupdyka i några av trenderna med massor av fina tips framöver!

Här kommer dagens bästa tips inom skönhet:


KEVIN MURPHY
Hårvårdsprodukter som är skapade för att leverera långvarigt och livfullt hår! Jus nu har Lyko 15% rabatt på hela Kevin Murphy's sortiment. Hårvårdsvarumärket som strävar mot hållbarhet, resultat och vård! Kevin Murphy's hårprodukter är även Cruelty Free certifierade av PETA! 


This post contains adlinks from Adviral1. / 2. / 3. / 4. / 5. / 6. / 7. / 8 / 9.Ha en riktigt fin tisdag!
Kram M <3

Inga kommentarer: