tisdag 2 juli 2019

En titt in i vårt orangeri och fixa stilen

Inlägget innehåller annonslänkar
Nu när plötsligt sommaren tog en liten paus är jag extra lycklig över att ha vårt orangeri. Vi har ju varit bortskämda med att sitta ute och äta en period nu. Allt ifrån frukost till lunch, fika och middag. Men nu bjuds det på betydligt kyligare temperaturer och att sitta i orangeriet är liksom ett mellanting mellan ute och inne. Man sitter där inne i värmen och har trädgården utanför de stora fönstren.

Ska vi kika in en liten runda i orangeriet kanske? Som synes prunkar det för fullt i alla de fyra parterrerna framför vårt lilla trädgårdshus och där i mitten tronar fontänen. Älskar när det börjar skymma då belysningen gör så att det ser ut som guld.


Här är vi alltså inne i orangeriet där vi även har en kamin i ena hörnan. Sååå mysigt. Ett matbord med plats för 6 eller 8 om man tränger ihop sig. Smidesstolar matchar underredet fint och även ljuskronan i taket. Jutematta på golvet ramar in matgruppen.


Vi valde att göra bordet lite mindre genom att kapa det för att även få plats med två fåtöljer på andra sidan. Mysigt att kunna sitta skönt och ta en kopp kaffe eller ta med sig vinglaset när man ätit klart.


Ett gammalt turkost skåp fick bli det som satte stilen för accentfärgen till den annars enkla färgskalan i bastoner. Här förvaras lite snygga glas och annat som kan behövas i ett orangeri. 


De vackra tavlorna med äppelodlingar över Österlen har min pappa målat och jag älskar såklart dem. Passar perfekt på den vitputsade väggen utan fönster och faktiskt är det så att om man skulle haft ett fönster på den väggen och tittat ut så skulle man lite längre bort se just äppelodlingen framför golfbanan precis just där.


Fina snäckor samlade på resor på ett fat på bordet, stråhattar, korkar i golvvas av glas är sådant jag gillar extra mycket och ger en härlig sommarkänsla. Mycket ljus och blommor på bordet såklart.


Här ser ni en skymt av mer turkos detaljer och tavlor samt en hylla med plats för diverse nödvändigheter. Som en champagnekylare. Klart man måste ha i ett orangeri.
Fixa stilen

Stelton oljelampor på kampanj just nu!

Ha nu en fin dag!
Kram M <3


4 kommentarer:

Maria sa...

Hej. Vi håller på att planera för ett orangeri och jag blev så glad när jag hittade till din blog och alla fina bilder på ert orangeri. Det ser väldigt mycket ut som det jag ritat upp. Jag har en del frågor om dimensioner, hur det är byggt, vilka fönster ni har mm och jag undrar ifall det är möjligtvis skulle gå bra att kontakta dig via mail kring detta? Skulle också hemskt gärna vilja höra lite kring era erfarenheter av bygget.
Stort tack på förhand!
Mvh
Maria

Marie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Marie sa...

Hej Maria!
Kul att du gillar vårt orangeri :-)
Du kan maila mig på msandblom1@gmail.com så ska jag försöka svara på dina frågor.
Med vänlig hälsning, Marie

Maria sa...

Stort tack! 🙏🏻 Jag hör av mig.
/Maria