söndag 2 september 2018

Fina kantlister runt våra träd

Annonssamarbete med Plantigo


Idag vaknade vi till en underbart solig och härlig söndag! Ljummen temp och alldeles vindstilla. Det blir till att tillbringa dagen utomhus. Terassen badar i solljus och alla dynor och kuddar är på plats igen. Åh, som jag älskar sådana här dagar.


Idag tänkte jag visa er en del av trädgården som jag inte fotat så mycket och där vi håller på med lite projekt just nu. Vi har ju ganska mycket tomt utanför innergården som är den som oftast hamnar på bild. Just den här delen har fått ganska mycket stryk efter tillbyggnaden (som ni ser en del av till höger i bild. Fönstret med kupan tillhör vårt sovrum). Den varma torra sommaren med bevattningsförbud har ju också gjort sitt till så förutsättningarna har inte varit de bästa. 

Gräsmattan består just nu mest av ogräs och det som skulle kunna benämnas grässtrån är mest torrt och brunt. Träden har dock klarat den varma sommaren alldeles utmärkt och här ser ni bland annat en klotrobina i förgrunden och tre ståtliga plataner lite längre bort.


Men nu ska vi äntligen fixa till den här delen. De låga häckarna är klippta och så har vi börjat sätta kantlister runt träden. Jag hittade så fina ramar i stål på Plantigo. Perfekta att avgränsa med och går att använda både som böjda och raka. 


Nu får ni koppla på fantasin lite och föreställa er mjukt smaragdgrönt gräs som växer tätt intill de svarta kanterna. Ringarna fyllde vi upp med sjösten. Med gödsling, klippning och vattning ska vi förhoppningsvis vara på banan igen nästa år igen. Denna del av trädgården är faktiskt jättemysig och härifrån ser man ner till havet. 


Vi blev så nöjda med dessa kantramar så vi planerar även att sätta sådana som rabattkanter på framsidan av huset och lavendelhäcken. Ja, även framsidan måste fixas till efter tillbyggnaden så den får ni hänga med på senare!


Är det någon som sitter inne med något superknep för att få igång gräsmattan så snälla hojta till! Jag kan i gengäld tipsa om Plantigo som har en massa fina produkter för trädgård och balkong. Ta en titt vetja!Bästa söndagen till er kära följare!
Kram M <3


Inga kommentarer: