lördag 29 september 2018

Tre höstpiff som är alldeles gratis

Lördag och sista helgen i september och då är det alltid Äppelmarknad på Österlen. Kivik med omnejd sjuder av liv och rörelse och idag strålar solen även om det är lite småkyligt så det kan nog bli mysigt för alla besökare. Butiker, restauranger och caféer håller extra-öppet hela helgen.

Igår var vi på invigning av Apotekarns nya lokaler. Butiken har flyttat från Simrishamn upp till Svinaberga och Svabesholms Kungsträdgård. Wow - så häftig lokal i ett gammalt stall med en enorm takhöjd och ett charmigt orangeri i anslutning. Det finns flera butiker runt om och vi passade på att äta lunch i Svabesholms mysiga restaurang precis bredvid.

Idag tänkte jag tipsa om tre olika höstpiff som är alldeles gratis!


Kastanjer. Med sin vackra färg och mjuka form skapar kastanjer höstkänsla på ett litet kick. Lägg gärna i en vacker skål och ställ dem där du ofta går förbi. Och släng för all del inte bort det vackra höljet som blir en vacker kontrast med sin gröna färg och sitt taggiga utseende mot det runda mjuka.Ekollon är alldeles bedårande att lägga ut som bordsdekoration - gärna på en linneduk eller en grov bomullsduk. Blanda gärna ekollon som sitter kvar på sitt skaft med de som är rena.

Några kan du lägga i vatten tills de får en liten grodd och sedan kan man låta små ekar gro i en vas.Ingen har väl undgått att förstå att gräs är höstens stora trend i år!? Blanda gärna olika grässorter i en vas UTAN vatten. De jordnära färgerna skapar värme åt inredningen.


Vackra höga vass kan man hitta längs strandkanter och dammar. Otroligt effektfullt i en hög vas eller urna. 


Påminner att med koden LYXA15 får ni 15% på hela sortimentet* hos Hemtex fram till den 30/9 2018. Vaserna på bilden ovan kommer just därifrån.*Gäller endast på ordinarie priser, kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden.

Ha nu en riktigt fin lördag!
Kram M <3

Inga kommentarer: