tisdag 26 januari 2021

Inreda rum med snedtak

Inlägget innehåller annonslänkar
Ett önskemål från många er har varit tips på hur man inreder rum med snedtak. 
Börja med att se snedtaket som en tillgång snarare än ett besvär så har man redan kommit långt!
Blandade kuddar från HM Home, Ellos, Sleepo.Ett generellt tips är att välja nätta möbler i ett rum med snedtak samt inte för höga för att känslan inte ska bli hoptryckt. Utnyttja hela rummet genom att ställa lägre möbler längst in under snedtaket och flytta ut övriga möbler i rummet. Låga bänkar/hyllor är utmärkta att placera här (ex Ikeas Bestå-serie).På bilden ser ni vårt loft där vi lyft ut soffan så att man inte ska få en bula i huvudet varje gång man reser sig :-)  Har man möjlighet är såklart platsbyggt det allra smartaste, här kan man skapa viktig förvaring.

Några tips för att öka känslan av rymd i ett rum med snedtak:
* Inred med ljusa kulörer
* Måla en angränsande vägg i en mörkare kulör så lurar man ögat
* Vertikala ränder på tapet, eller vertikal panel lyfter rummet
* Häng tavlorna i en uppåtgående riktning (se exempel ovan)
* Trolla med speglar som skapar rymd
* Tänk på belysningen med många ljusskällor och skapa gärna uppåtriktat ljus
* Tavlor måste inte hänga på väggen - testa att ställa dem på golvet!Vi satte in ett takfönster på vårt loft med snedtak och det blev så mycket luftigare och ljusare (plus att man kan öppna och vädra) så har man möjlighet är det ett riktigt bra tips.


Idag gjorde jag en omprioritering och valde att efter frukost packa ryggsäcken med fika och så gav vi oss iväg till Stenshuvud Nationaplark där vi vandrade i den underbara naturen. Skog, berg, hav, strand.... Solen bröt igenom mer och mer och när det var dags att inta lunchen på en bänk nere vid stranden strålade den och värmde så gott när man vände ansiktet mot den.

Så nu blir det jobb i eftermiddag och kväll istället men vad gör det!?
Tacksam att kunna göra så.

Kram MInga kommentarer: