onsdag 3 oktober 2018

Nytt fast gammalt på loftet

Inlägget innehåller annonslänkar











Vi har fått en ny look på loftet! Under en ganska lång tid har vi pratat om att byta soffa här uppe. Den gamla IKEA-soffan som stod här "ärvde" vi med huset när vi köpte det för snart 8 år sedan. Den var sliten redan då men vi köpte nytt överdrag och den var himla skön att slappa i framför tv:n faktiskt.

Men nu var det mer eller mindre katastrof eftersom innandömet i flera av dynorna släppt så det var bara en massa lös fyllning, vilket gjorde att det inte gick att tvätta överdraget längre.

Vi hade tänkt börja kika på ny soffa till våren men så dök det plötsligt upp ett väldigt bra erbjudande på Drömsoffan! Så då blev det istället att vi köpte en ny soffa till vardagsrummet och så fick den som stått där flytta en våning upp.


Den här soffan hade vi i vår gamla lägenhet men vi har bytt överdrag på den för ett par år sedan och den känns faktiskt väldigt fräsch fortfarande. Det är en dansk soffa köpt på Larsson Furniture om någon undrar.


Med sköna linnekuddar i mjuka toner och ett fårskinn (älskar) blev det väldigt mysigt. Samtliga kuddar från Himla. Kuddarna hittar du HÄR.

Marmorbordet med smidesunderrede köpte vi på Svenssons Lammhult men finns inte längre men liknande HÄR.

Ryamatta gammal från Linie Design och Ängvas med blommor från trädgården.


En annan vinkel och där ser ni tv:n som inte så ofta syns i bild, halvmånefönstret på gaveln och så har vi låga förvaringsbänkar på båda sidor som är typ hundra år gamla. En vacker dag vill jag betsa dem lite ljusare.

Snurrfåtölj Happy i svart skinn från Swedese och mysig marockansk puff från Apotekarns att vila fossingarna på.


Från andra håller ser man det andra halvmånefönstret på motsatt sida, skorstenen till kaminen och där nere har vi köket och vardagssrummet. Älskar för övrigt ljusinsläppet från takfönstret som vi satte in för ett par år sedan. Och taket! Mitt drömtak i vitt trä. Kan ligga och titta på det i evigheter.


Det är så härligt att fortfarande kunna plocka in lite blomster från trädgården. Hortensia och vita rosor blev fint i Ängen.


Smideskronan har hängt med i många år och det är ett riktigt konstverk i all sin enkelhet. Även denna från Larsson Furniture.


Ja, så här såg det ut tidigare. Nu har soffan hamnat på tippen, mattan flyttat ut i orangeriet och bordet en trappa ned. Det blev faktiskt som ett nytt rum.

Är ni nyfikna på hur det ser ut med nya soffan i vardagsrummet? Håll ut, snart kommer bilder!


Är ni också sugna på lite höst-shopping? Då kan jag stolt erbjuda er en superbra kod för att få 20% rabatt på allt hos Jotex. Använd koden LOVEAUTUMN och du får 20% på en hel order* och gäller till och med den 7 oktober 2018.

* kan ej kombineras med andra rabatter och erbjudanden


Möbler, textilier, belysning, inredningsdetaljer - det finns så himla mycket fint där just nu! 


Ha en finfin mitt-i-veckan-dag! 
Kram M <3