måndag 1 juni 2020

Femårig bröllopsdag och liten rundtur på Österlen




I fredag hade vi 5-årig bröllopsdag. Tänk det är fem år sedan vi sa ja till varandra på vackra Kronovalls Slott här på Österlen. 

Vi hade tänkt åka iväg på en mysig weekend eller liknande för att fira våra bonusdagar tillsammans men Corona satte ju p för dessa planer så det fick bli något litet hemmavid istället.



Och frågar man mig vad jag helst vill göra då så blir det nästan garanterat besök på någon handelsträdgård. Jag älskar att strosa runt och titta på alla vackra blommor och växter. Det ger mig ett sådant lugn. Förra året gav vi varandra varsin syrénbuske i bröllopspresent och i år behövde vi ett nytt litet träd till framsidan där den uppstammade rosen gjort sitt. 

Tycker det är en sådan mysig present att ge varandra så vi styrde kosan mot Åbergs Trädgård utanför Ystad som är en jättestor plantskola och där man alltid hittar fina växter.

Det blev ett jättefint litet träd - en dvärgpil - som ser ut som ett olivträd. 
Och mannen skämde bort mig med ett nytt objektiv till kameran. 



Sedan åkte vi till Karl Fredrik på Eklaholm. Ett ställe vi besökt många gånger och som nu blivit känt i hela Sverige genom det nya tv-programmet. Och det märkes för jisses så mycket folk en vanlig dag. Det var inte helt lätt att hålla social distansering så det blev ett ganska kort besök.



Här kan man annars gå omkring hur länge som helst och titta på allt fint både inom- och utomhus. Växter i mängder, trädgårdsdetaljer, inredning, glas, porslin....



På en av innergårdarna höll de på att plantera ett 800 år (!) gammalt olivträd som räddats från något ställe vid Medelhavet och som skulle skövlas. Hoppas det får trivas här på Österlen!



Sedan åkte vi för en lunch på Pastafabriken i Ingelstorp. Vi har ju nästan inte varit utanför dörrarna mer än i mataffären på 3 månader så det kändes lite konstigt men det var knappt något folk alls och vi satt ute med många meter mellan borden så det kändes tryggt och bra.

Maten var i vanlig ordning gudomlig. Jag tog en pastarätt med bland annat rigatoni, långbakad tomat och en galet god ost som fullkomligt smälte i munnen. 



Hemma skålade vi i de fina glasen vi fick i bröllopspresent.



Det blev middag i vår pergola. Mysigaste stället på jorden just nu och vädret visade sig verkligen från sin bästa sida denna kväll.



Eftersom vi ätit en rejäl och sen lunch blev det två lätta rätter. Vi började med smörstekt egenodlad sparris med balsamico, parmesan och pinjenötter. OMG så gott.



Därefter blev det hummer och vitlöksbröd men det kom visst inte med på bild :-)


Önskar er en fin start på veckan! Tänk att det är juni månad. Sommar!
Kram M <3



Inga kommentarer: