lördag 9 september 2017

När en matta gör stor skillnad

Vi har köpt en ny matta till matrumsmöblemanget. Och jag är SÅ himla nöjd! Det behövdes något som "jordade" det strama svart-vita och som skulle ge mer värme åt rummet.

Det mörka klinkergolvet tillhör vattenelementet och vitt är metall och dessa tillsammans kan ge ett kallt intryck och behöver balanseras upp av de andra elementen.


Ser ni? Den naturfärgade mattan är jord, växterna är trä och belysning och levande ljus är eld. Då blev det plötsligt mycket behagligare.

Så här såg det ut tidigare. Fin matta men det blir lite "platt" och kallt.


Den vita tjocka mattan ska få flytta in i det blivande gästrummet och kommer bli mysig att sätta ner fossingarna på när man stiger upp ur sängen.


Men det var inte helt lätt att hitta en matta som skulle passa dels till det klassiska Ellips-bordet och Myran-stolarna och dels passa vårt hus som ligger på landet. Hade man haft en våning i stan hade det nog blivit en tunnare ullmatta men nu ville jag ha något mer "rufft" som passar här och bryter mot matgruppen. Och som inte minst skulle passa golvet.

Valet föll på en tjock jutematta från Linie Design som har så mycket snygga mattor (den svart/vita vi har under soffbordet kommer också därifrån). Passade på när det var 20% rabatt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar