lördag 24 juni 2017

Vår midsommar

Hoppas ni har en bra midsommardag och att er midsommarafton blev fin!? Det blev en lugn och mysig midsommarafton för oss här i Casa Vik.

Vi hade faktiskt riktigt tur med vädret större delen av dagen. Morgonen startade med att jag bakade en jordgubbstårta för det måste man ju ha ;-) Fylld med lemoncurd och jordgubbar och toppad med fluffig grädde och ännu mer jordgubbar och lite citronmeliss och ätbara blommor.

Vi packade picknick-korgen med tårta kaffe och bubbel och cyklade (jadå med tårtan i en kartong) tillsammans med goda vänner till grannbyn Baskemölla (Tjörnedalagården) där det är traditionsenligt midsommar-firande.

Massor av människor i alla åldrar, från spädbarn till riktigt gamla raringar, som har med sig picknick och sitter i slänten och tittar på dans runt majstången och den lilla orkestern som spelar. Jag bara älskar sådana traditioner!


Väl hemma igen dukade vi upp med matjessill, gräddfil och nypotatis och en liten nubbe i orangeriet. Jag hade pyntat med den gamla midsommarstången som åker fram varje år och en ljuvlig bukett med blåklint, brudslöja och små rosa nejlikor.

Så himla mysigt att sitta i orangeriet och efter en stund kom regnet som utlovats men vad gjorde det när vi hade det så bra där inne!?


Vädret har visst lite svårt att bestämma sig idag också. Det är ömsom regn, ömsom solsken. Riktigt svenskt midsommarväder med andra ord! Lamm-entrecoten ligger i alla fall och gottar sig i marinad för jag hoppas att vi ska kunna grilla lamm-souvlaki ikväll. Med ugnsrostad färskpotatis med massor av örter och vitlök och min goda tzatziki därtill.

Trädgården är i alla fall helt underbar just nu. Det är så mycket rosor överallt som blommar och det är ju min absoluta favorit så jag njuter verkligen av blomsterprakten.

När det är så där "mitt-emellan-väder" bär man ju in och ut kuddar och dynor heeeela tiden :-) Vi har ingen riktigt bra förvaring för alla kuddar utan har dem i gästhuset och det är ju inte så kul. Speciellt inte när man har gäster, haha. Då får vi placera ut dem på mitt kontor, lite i förrådet, lite på loftet osv. Ja, jag har rätt många..... Tror även mannen min tröttnat lite för idag slog han till och beställde två dyn-boxar. De är ju inte så speciellt snygga de där boxarna så därför har det inte blivit av att vi köpt några men nu får det praktiska gå före det estetiska för en gångs skull. Hoppas det ska bli bra!




Inga kommentarer: