fredag 16 juni 2017

Klippt häckar och reportage i Casa Vik

Redan fredag och tiden har bara sprungit ifrån mig denna vecka. Idag var det dags för ett reportage till Sydsvenskan här hemma och vi har haft en fotograf och en journalist på plats i vårt casa.

Så mycket av veckan har gått åt till att fixa till trädgården och städa och piffa både inomhus och utomhus.

Bland annat har vi klippt häckarna runt parterrerna och det är ett litet projekt i sig. Tur att vi hade sonen här några dagar som hjälpt oss. Det blir en himla massa att samla upp och det är rätt slitigt för ryggen att stå böjd och både klippa själva häckarna och sedan plocka upp nerfallet klipp och lägga i säckar.

Våra ligusterhäckar som vi har både runt parterrerna och de högre runtom "gården"och mot grannarna (dessa tar vi senare) har verkligen vuxit enormt mycket och blivit både högre och tätare så i år var det mer jobb än någonsin att få bukt med dem. Men fint blev det!

Så här yviga och höga hade de blivit och ni ser att grusgången hade blivit så smal att man nästan inte kunde komma fram emellan och fontänen försvann nästan i siktdjupet.


Efter: Prydligt och snyggt med raka fina gångar och fontänen som ett litet smycke i mitten. Alla blommorna kommer ju fram på ett helt annat sätt också när häckarna blir lägre.


Bild in i stora pergolan.


Här roade sig maken med att klättra upp på en stege bakom förrådet och ta en bild lite mer uppifrån. Och där bakom ser ni att ett nytt hus är på gång. Japp, vi får nya grannar i juli. Det ser ut som om de bygger på vår boule-bana, haha, men perspektivet lurar oss. Såå nära är det inte :-)


Mer siktdjup in mot lilla pergolan.


Orangeriet när det skymmer.


Vi hann precis bli klara innan himlen öppnade sig och det såg ut så här..... Ibland ska man ha tur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar