tisdag 14 mars 2017

Så skapar du vårkänsla hemma på ett kick

Nu när ljuset återvänder är vi många som vill ändra och fixa till i hemmet. Nu behöver man ju inte slänga ut halva hemmet och köpa nya möbler för att fixa vårkänsla inomhus :-) Här kommer några tips hur du snabbt kan få vårfint!



Byt till ljusare textilier

Detta är ett av mina bästa tips och det är ju inte så konstigt egentligen - att man vill få ett ljusare intryck nu när ljuset återvänt.

Gardiner, kuddar, sänglinne, plädar, handdukar är exempel på textilier som gärna får en lite ljusare färgskala nu i vår.

Tänk ett par skira, ljusa linnegardiner som släpper in vårsolen! Glöm inte tvätta fönstren också ;-)


Vårfräscha kuddar från Svenskt Tenn:




och Ellos:


Just nu har jag ett superbra erbjudande till er från Ellos! 20% rabatt på ett helt köp inom kategorin Heminredning. Passa på! Se förra inlägget för att hämta koden och se hur du går tillväga.


Vårlökar

Just nu kryllar det av fina lökväxter till en billig peng i blomsterhandeln och på stadens torg. Fyll krukor och gamla glas-skålar med pärlhyacinter, tazetter, kungslilja, krokus, påskliljor....

Låt gärna rötterna synas i en vacker glas-cylinder! När de vissnat kan man ju sätta ut dem i rabatten och njuta av dem år efter år.



Kvistar

Ta in kvistar av körsbär, vide, forsytia, trollhassel.... Fyll en stor glasvas och njut av att de snart börjar blomma och sprida hopp om stundande lövsprickning.


Höjden av lycka är förstås en stor magnoliakvist!



Ett nytt doftljus

Nu vill vi ha doftljus som är lite lättare i doften och speglar denna årstid. Just nu gillar jag "Kiss in the rain" från Brigdewater Candles. Så snygg design också. Dessutom går en del av vinsten till välgörande ändamål. Vilket är din favorit?



Vårstädning

Nu menar jag inte att du ska sätta igång att storstäda alla vrår, vinklar och skåp men se dig om i rummen! Plocka undan sådant som ligger framme och skräpar, flytta runt och skapa hellre några få stilleben än att dutta runt med för mycket inredningsprylar på varje ledigt litet utrymme.



Glöm inte badrummet! Låt dina finaste flaskor stå framme. Satsa sedan på dold förvaring, det kan vara snygga korgar om man inte har möjlighet att flytta in allt i skåp och lådor. Ställ istället fram en vacker kvist eller en liten blomma i en liten vas, ett doftljus och häng upp fräscha handdukar. Kanske ett nytt duschdraperi eller en badrumsmatta?



Tulpaner

Köp ett stort fång tulpaner i favoritfärgen, slå dig ned i fåtöljen med en kopp kaffe och njut av vårkänslan!





Inga kommentarer: