tisdag 24 januari 2017

Sovrum i sköna gråblå toner - tillför en smula brunt och du är i hamn

I vårt sovrum har vi en blågrå fondvägg som jag målade för ett par år sedan. Jag är fortfarande väldigt nöjd med den färgen. Den är nämligen så där härligt åsk-blågrå och skönt vilsam som ju är ypperligt i just ett sovrum.

Nu är den blågrå färgen mer populär än någonsin och jag får ofta frågan vilken färgkod jag använt; 4005-R80B heter den och väggen är målad med Pashmina helmatt färg från Alcro som ger ett sofistikerat intryck.

Blågrå är ju en ganska så kall nyans och speciellt om man kombinerar den med vitt. Då är det viktigt att balansera upp det med värmande toner för visst vill vi ha ett sovrum som andas harmoni och balans!? Mysigt och ombonat vill vi ha det när vi ska koppla av och sova.

Hur ska man då göra för att få in mer värme? Svaret är bruna och sandfärgade nyanser! Och gärna lite mässing/guld och såklart gröna växter, alltid gröna växter :-)

Grått och blått tillhör elementet vatten och vitt tillhör metall-elementet. Lägger man då till bruna nyanser "jordar" detta på ett perfekt sätt. Belysning och levande ljus tillför eld och så gör även fårfällen. Växter tillhör trä-elementet och är SÅÅÅ viktigt för den där balansen för att få till den rätta känslan. Tänk rummet nedan med enbart de gråblå tonerna, utan hatten på väggen, den runda sammetskudden och guldet i de andra kuddarna, fårfällen och ullpläden (och morgontofflorna :-) ) Ganska så platt och kallt, eller hur?


Gardinerna i linne HM Home, så även linnepåslakan, överkastet Ellos, pläd Klippans Yllefabrik, fårskinn Åhlens, fyrkantiga kuddar med bling Day Home, rund brun sammetskudde Butik Michaelsdotter, runda gråblå kuddar i sammet Lilys and Honey, tavla Love Warriors, hatt inköpt på resa.


På motsvarande sida av sovrummet där vi har våra Snö-byråer från Asplund har jag tagit upp samma färgskala. Superfin blågrå liten matt vas Ball Vase från Cooee Design med en liten fjädervippa i.


De vackra ljuslyktorna heter City Lights, design Louie Roe. Sååå fint sken när dessa tänds.


Den fina skålen köpte vi på Magasin 36 i Höganäs förra året. Svårt att återge på bild men det är en fantastisk brons-glasering inuti skålen. En kalligrafi-pensel fick ligga i som dekoration.


Vy från sängen....



Jag önskar er en härlig kväll! Imorgon bär det av på semester till vårt "andra hemland" - Sydafrika! Den här gången stannar vi i hela fyra veckor och kanske att jag bloggar lite därifrån. Vi får se. Ligte osäker på om ni är intresserade? På instagram kommer det nog en och annan bild i alla fall. Ses där alltså <3  

2 kommentarer:

Unknown sa...

Vill gärna följa er på resan! Tittar ibland på inlägg från er tidigare resa. Vi tänker resa dit. Har hört många berätta om resor till detta fantastiska land.

Trädgårdsform & design sa...

Vill mer än gärna följa er på er resa :) Älskar dina filmklipp på Instagram ;) Funderar själv på en resa till Sydafrika. Berätta gärna mer om er resa, vart ni flyger nånstans, och tips på sevärdheter, hotell etc. //Victoria