torsdag 19 november 2015

Var tvungen att testa lite - ljusslingor i den antika urnan

Hej på er i novembermörkret! Igår när vi med hjälp av goda vänner lastade in de sista trädgårdsmöblerna i förrådet, inför den stundande kylan som sägs komma till helgen, snubblade jag över lådorna med julsaker och bar över dem till gästhuset så att jag lätt ska komma åt dem när andan faller på. Det lär den förmodligen göra mycket snart...

Överst låg de långa kvistarna med små ljusslingor i som vi haft i en herrans massa år och som jag tycker väldigt mycket om. De lyser upp på ett så mysigt sätt. Jag började fundera över hur de skulle se ut i den antika urnan som vi har i vardagsrummet bredvid soffan. Kunde inte släppa tanken så jag var helt enkelt tvungen att testa.

Jag fick bygga upp inuti urnan med lite gamla platskrukor och så eftersom den är gigantisk på alla håll och kvistarna syntes knappt över kanten vid första försöket.  Sen är det ju alltid det där med sladdar och skarvsladdar och extra kontakter som dyker upp som gubben i lådan varje jul. Hos oss bor det en sladd-tjuv som varje år stjäler och gömmer våra sådana elektriska attiraljer.

Hur som helst lyckades jag hitta en extra skarvsladd i gästhuset som jag lånade tills vidare så att jag kunde provkoppla på ljusen och få en känsla för hur det skulle se ut. Det blev JÄTTEBRA enligt mig och sen var det ju onödigt att plocka ned allt igen eftersom de snart ska upp igen så kvistarna får stanna. Mannen skakar lite lätt på huvudet.

Knäppte några foton nu på förmiddagen med det var faktiskt sol (!) så man ser inte så mycket av själva lamporna men visst blev det fint? Längtar redan tills det börjar mörkna - då ska jag försöka ta lite mer stämningsfulla bilder.





Inga kommentarer: