söndag 12 april 2015

Söndagsmys, aprikosblom och små ormögon

Söndag och blåsigt som tusan. Men solen skiner så inne i huset är det i alla fall varmt och skönt. Passar mig bra med en innedag för jag har massor, och jag menar MASSOR, att göra. Studierna är riktigt krävande för tillfället och inte blir det lättare nu när våren kommer och man bara längtar ut...

Nåväl, igår hade vi en helt fantastisk dag och då passade jag på att njuta av vårvärmen till fullo. Det var nästan 20 grader varmt och vi var iväg till handelsträdgården och köpte jord, gödsel och några örter. Bland annat fick en liten chokladmynta följa med hem. Visst låter det spännande? Kan tänka mig att det passar utmärkt i efterrätter. Mynta sprids ju lite väl tacksamt så det är bra att isolera dessa annars har de en vana att ta över allt annat. Så vår lilla mynta stoppades ner i en gammal vinlåda som kläddes med plast invändigt. Funkar perfekt och är dessutom riktigt snyggt, tycker jag. I fjol sådde vi ruccola på detta sätt och det blev hur bra som helst.

Sen åt vi lunch på golfklubben. Känns lyxigt att bara knalla ner över vägen och så serveras det riktig toppenmat där! Vi åt fish & chips serverad på planka och med pommes i strutar av tidningspapper. Riktigt snygg och dessutom supergott. Torsk som är mjuk och mjäll på insidan och frasigt krisip på utsidan, precis som jag vill ha det.

Eftermiddagen ägnades sedan åt trädgården med att klippa, gödsla, plantera och jordförbättra och nu ligger vi riktigt bra på det tidsmässigt. Dessutom åkte palmerna och de afrikanska liljorna ut på terassen och bara det är ju en fröjd för ögat att få lite mer grönt runt omkring sig.

Fredagsbuketten med vita tulpaner, fresia och vit stjärnflocka i solskenet på matrumsbordet idag.
"När man ser det lite grann så där från ovan...."  Vy från loftet och ner i vardagsrummet. Och terassdörren på glänt, älskar't.
Där under alla vissna löv spirar det för fullt. Här vackra lilla ormöga som sticker upp med sina fina klarblå blommor under fiktonträden i rabatten framför förrådet.
Bara måste visa blommorna på vårt aprikosträd! Det är så vackert nu så man får ont i magen. Helt översvämmat av små fantastiskt vackra blommor.
Pollinering med hjälp av en liten mjuk pensel behövs för humlorna har visst inte riktigt fattat att det är vår än.
Hörde även att det får inte vara under 5 grader för då funkar inte befruktningen, vare sig med humlornas eller penselns hjälp. Och då blir det ju inga aprikoser. Håller tummarna för att värmen håller i sig. Dygnet runt.
I all sin prakt.

Hoppas ni njuter av helgen! Nu kör vi på ett par timmar till och sedan ska det lagas hemgjorda hamburgare på högrevsfärs med dijon-majonäs och massa goda grönsaker.





2 kommentarer:

Åsa OLausson sa...

Hej Marie, Underbara bilder, känner igen mig är inte heller på banan med alla uppgifter. Håller på med 16 nu vill helst vara ute i trädgården som du. Var har du hittat den fina vasen.?Har letat efter en sådan. Ser att våren har kommit längre hos Er just nu haglar det här. Har startat en blogg nu lindedalen.com Ha en skön söndag kram Åsa

Marie sa...

Hej Åsa! Tack :) Vi är många som har lite svårt med motivationen just nu... Vasen är urgammal från Ikea men vet att Hemtex har liknande nu. Kollade på din blogg. Ser jätteproffsig ut !!! Var det Wordpress du använde , eller hur var def? Kram kram <3