måndag 6 april 2015

Aprikosblom

Nu blommar vårt aprikosträd! Bara på någon dag så fullkomligt exploderar trädet av hundratals små vita blommor och det är så vackert att det tar andan ur mig.

Jag tackar igen för den milda vintern som varit så snäll mot vårt träd som står i en kruka intill söderväggen. För egentligen skulle vi behövt förvara detta i orangeriet på vintern. Men det är så stort och tungt så det får helt enkelt inte plats och går inte att flytta runt.

Så vi ställer det på flera lager frigolit, sveper in krukan i massor av bubbelplast och säckväv, täcker jorden med granris och hoppas på milda vintrar....


Och det ser verkligen oerhört välmående ut måste jag säga! På bara någon dag så har de små knopparna svällt ordentligt och slår nu ut en efter en.


Eftersom det fortfarande är ganska kyligt så har bina inte riktigt vaknat till liv än så då får man hjälpa naturen lite på traven och ta fram den lilla mjuka penseln. För vi vill ju ha MASSOR av små ludna, mjuka aprikoser till sommaren.


Förra året fick vi ett 30-tal små aprikoser på trädet och de är ju bara så fantastiskt goda. Så söta och saftiga och känslan att veta att man själv odlat fram dessa är verkligen härlig.


Så nu vill vi inte ha några bakslag i vädret tack! Komsi komsi våren med strålande sol och varma dagar. Jag är såååå redo!



Inga kommentarer: