onsdag 2 mars 2022

Metall-elementet inom Feng Shui

 




Idag presenterar jag det fjärde av de fem elementen inom Feng Shui: METALL.

Du kan läsa mer om de tidigare här: TRÄ, JORD och VATTEN.

Inom Feng Shui efterstävar man alltid en balans mellan de fem elementen och alla bör vara representerade i ett rum. Ni vet vilka det är? Trä, jord, vatten, metall och eld.

Så låt oss alltså prata om METALL.

Färger: Vit, ljusa pastellfärger, ljust grå, silverfärg

Form: Cirklar, ovaler, bågar

Material: Metaller, stenar, oslipade kristaller

Annat: Konst som föreställer föremål av metall

Står för: Lätthet, lugn, disciplin, effektivitet, koncentration, beslutsamhet

Har du en plats i hemmet där du behöver fokusera (kanske en arbetsplats) är det bra att ha mycket av metall-elementet där.




Något som ibland är lite klurigt att förstå är att ett föremål kan tillhöra mer än ett element. Om vi har t ex en mässingsljusstake så är det ju metall men färgen mässing tillhör eldelementet. Det första ögat uppmärksammar när man tittar på något är ju ofta just färgen så därför brukar man klassa mässing och guld som Eld. Med andra ord balanserar det upp ett rum med mycket metall.

För lite av metallelementet sägs leda till svaghet och obeslutsamhet medan för mycket av metall kan leda till stelhet, att ha svårt att kompromissa och oförmåga att byta riktning i livet.

Ett rum med ljust grå väggar, en vit soffa och/eller matta, möbler med inslag av stål eller järn och kanske ljusta pastellfärgade kuddar ger ett överslag på metall som behöver sina kompisar i de andra elementen.

Badrum har också ofta ett överslag av metall (och vatten). Tänk bara så mycket mysigare det blir i ett sådant med en grön växt, något föremål i korg eller rotting, beige handdukar och ett tänt ljus.

Se dig om i ditt rum - har du lagom mycket av Metall-elementet? 

Nästa gång kör vi ELD.

Kram M

Inga kommentarer: