torsdag 10 mars 2022

Eldelementet inom Feng Shui

 



Idag presenterar jag det femte och sista av elementen inom Feng Shui: ELD.

Du kan läsa mer om de tidigare här: TRÄ, JORD, VATTEN och METALL.

Inom Feng Shui efterstävar man alltid en balans mellan de fem elementen och alla bör vara representerade i ett rum. Elementen representeras av olika färger och former som hjälper dig att få harmoni och balans i hemmet.

Så låt oss alltså prata om ELD - elementet som är fullt av energi och passion och även det element man behöver minst av men ändå ger så otroligt mycket. Tänk bara så mycket det gör för känslan i ett rum att tända ett par ljus! Eller så mycket solen gör för oss när den visar sig efter en regnig dag!

På vintern när det är kallt och kalt behövs eldelementet extra mycket. Ingen slump att vi sedan lång tid tillbaka använder mycket rött till julen och älskar våra adventsstjärnor och ljusstakar! När sommaren kommer och solen strömmar in är vi mer sugna på det svala och plockar därför gärna undan lite av eldelementet. Rätt logiskt eller hur?

Eldens energi är livlig och pulserande och rör sig åt olika håll.

Färger: Röd, orange, gul, terracottaröd, cerise, guld, mässing

Form: Trianglar, pyramider

Material: Eld, elektrisk belysning som är tänd, djurfällar, fjädrar och annat som kommer från djur

Annat: Konst som föreställer eld, solsken, ljus, människor, djur mm, djurprint

Står för: Energi, dynamik, passion, entusiasm, kreativitet, självsäkerhet, ledarskap, starka känslor


För lite av eldelementet kan göra att du tappar motivation, entusiasm och värme.

För mycket av eldelementet sägs kunna leda till stress, otålighet och aggression. Detta kan man ganska lätt balansera genom att lägga till elementet Vatten (lätt att komma ihåg - vatten släcker eld).

Se dig om i ditt rum - har du lagom mycket av Eld-elementet? Känner du att du har för lite; köp en bukett orange tulpaner, lägg några apelsiner i en skål, lägg en kudde med leoprint i soffan, fyll upp med mer stearinljus…

Är ni sugna på mer Feng Shui-tips framöver?

Kram M


Inga kommentarer: