tisdag 4 januari 2022

Vår nyårsafton
Idag bjuder jag på några bilder från Nyårsafton.

Även detta år blev det en nyår på tumanhand. Men icke desto mindre ville vi tumma på att det är en speciell dag och vi lagade god mat, dukade upp fint och klädde upp oss.

För 16 år sedan drog vi till Skansen i Båstad för att fira nyår och efter en hel del dejtande den hösten så var det den där kvällen vi bestämde oss för att från och med nu är det vi. Så nyårsafton är allt lite speciell!Älskar att duka med krispigt vitt och silver (eller guld) på nyåret. Det är liksom början på något fräscht och nytt efter julen. Vit duk på bordet och vita linneservetter är ett måste. Klippte av blommor från en bukett som började sloka och stack ner tillsammans med lite grönt i små vaser på rad. Man vill ju kunna se varandra över bordet och inte ha en stor blomkvast i vägen...Kvällens meny bestod av:
Blinier med löjrom
Gratinerad hummer
Oxfilé Provencale
ChokladpralinOch champagne förstås.
Samt en riktigt fin Cabernet Sauvignon till huvudrätten.Recept på alla rätter finns på min Mat- och Vinblogg Tildas Kök & Vin.

Regnigt och grått idag. Sitter på kontoret i gårdshuset och tittar ut på det trista vädret. Lite mejl ska besvaras och några samarbeten är på gång. Piggar upp mig genom att kolla på dahliaknölar att förboka. Att drömma om en ny dahliasommar är vad man behöver en dag som denna. Och snart är det helg igen.

Kram M


Inga kommentarer: