tisdag 2 februari 2021

Inreda tystare och ljuddämpat

Mycket textilier tycker jag är ett av de bästa knepen för att få en ombonad och välkomnande inredning.

Ett önskemål från er var att tipsa om hur man kan inreda så det blir tystare och mer ljuddämpat i öppen planlösning och då är det precis så man ska tänka (detta gäller såklart inte bara när det kommer till öppen planlösning utan kan ses som generella råd).


Många moderna hem har stora fönster, hårda golv och material som sten och betong vilket gör att ljud fortplantar sig både snabbare och högre och det kan uppstå en kall och omysig känsla.


Med rätt material och inredning kan man faktiskt dämpa ljudnivån med hela 50% så här kommer mina bästa tips för att få en ombonad och ljuddämpande inredning:Tjocka mattor bidrar till att dämpa ljudet, ramar in möblerna och ger dessutom en välkomannde känsla. För att ytterligare dämpa ljud kan man lägga en sk ljudisolerande filt under mattorna.

Gardiner! Gärna i ett kraftigt material och i dubbel bredd.  Man kan också använda sig av lager på lager-metoden och ha tunnare gardiner innanför om man vill ha skirare känsla. Häng dem ända upp i tak om det går och låt dem gå ända ner till golvet. 

Vill eller kan man inte ha gardiner kan stora tygstycken på väggen fungera som ljuddämpande. Idag finns också jättefina ljuddämpande tavlor på marknaden.Mycket kuddar, plädar och fällar är nästan ett måste. 

Stoppade möbler bidrar också till att dämpa ljud, även stolsdynor, en duk på bordet… 

Tänk mycket mjuka material som ju också blir en vacker kontrast till allt det hårda.
Det ser ut att bli ännu en solig och vacker vinterdag här. Laddar för en härlig powerwalk lite senare.

Kram M <3

Inga kommentarer: