måndag 27 juli 2020

Våra fikonträd och söta sommarklänningar

Inlägget innehåller annonslänkar







Slutet av juli är en härlig tid i trädgården. Det blommar överdådigt. Jag måste visa er mina dahlior i ett eget inlägg. Och vi ska inte tala om hur härligt det är när man kan skörda en massa man odlat. De två zuccinini-plantorna kan förse ett mindre kompani med mat, haha. Även smultron och blåbär levererar mycket just nu och snart kan vi plocka persikor och fikon. Citron och apelsin och lime....



Att plocka solmogna fikon direkt från träden är en så härlig känsla och de smakar så gudomligt gott. Bara  dela och äta som de är eller som tillbehör till osten. Så kan man ju göra fikonmarmelad, mums!

Våra fikon är av sorten Bornholmsfikon och de stod planterade i en rabatt framför vårt gamla förråd. När det revs rök träden som var något år och jag testade att i stället plantera dem i kruka. Och se - det gick ju hur bra som helst! 

Vi har dem ute året om. Lindar in krukorna i bubbelplast och säckväv och ställer på frigolit på vintern. De tappar sina blad och ser rätt trista ut men så kommer de igen och blir så här fina nästa sommar igen.



På sommaren älskar jag klänning (ja året om faktiskt) men det är något speciellt med sommarklänningar. Denna sötnos är av märket Cissi och Selma och är så där härligt retro och modern på samma gång.

Nu kan man verkligen fynda fina sommarklänningar på rea HÄRHÄR, HÄRHÄR, HÄR, HÄR, HÄR.
Så sugen på att klicka hem fler godbitar....


Ha en fin måndag!
Kram M <3


Inga kommentarer: