lördag 25 januari 2020

Tips för den lilla hallen

Inlägget innehåller annonslänkar







Ljuset! Och tulpanbuketten som står riktigt fint sedan förra helgen. Små saker som gör mig lite extra lördagslycklig. Jag lovade ju att jag skulle komma med lite hallinspiration idag.

Jag får ofta frågor om just hallen och många tycker det är svårt att få till en bra känsla. Det som många brottas med är ju att hallen är liten och trång eller så är den långsmal och svårmöblerad.

Vi börjar med den långsmala hallen och just en sådan har vi själva. I en sådan hall rusar energierna för snabbt om man inte tar till några små knep som balanserar upp det hela och får helheten att bli mer harmonisk.

Det man kan göra är att inreda så att de rusande energierna flödar lite långsammare. Ett smalt sideboard/avlastningsbord eller byrå där du ställer en vas med blommor, en lampa och några inredningsdetaljer du gillar. 

Speglar förstorar och breddar. Gärna en rund som balanserar upp det fyrkantiga. Just det här med runda föremål passar extra bra i denna typ av hall. En rund sittpuff blir fint eller en rund korg eller kruka med en växt.

Liknande sideboard här och här.
Solspegel gammal.



Häng tavlor på båda väggarna. Häng gärna i olika nivåer som på bilden i vår hall. Detta gör också att ögat stannar upp och det blir ett bättre (chi) flöde.

Jobba med konstraster; runt/kantigt, högt/lågt, blankt/matt och så vidare.

Jag har också lagt en fårfäll på golvet som också är en sådan detalj som passar fint i en långsmal hall. En liten rund matta funkar såklart också. 
Vill man ha en långsmal matta så välj gärna en med tvärgående ränder.



Brist på förvaring i hallen? Var gör man av alla skor i den lilla hallen? 
Det här räddade vår trånga hall innan vi byggde ut. En bänk med lock där man kan slänga i ett stort antal dojjor och vips ser det städat och prydligt ut. Ett extra plus är att bänken kan användas till sittyta när skorna ska snöras eller man väntar på att resten av familjen ska bli klar :-)



Nu blir det lördagsmys här hemma och laga god mat och smutta på lite vin efter en lång och skön promenad ner i Rörums gamla by. Ni som kikar på Mandelmanns kanske känner igen namnet. Det är nämligen där Marie och Gustav och alla djuren bor och vår lilla grannby.

❤❤ M ❤❤





Inga kommentarer: