fredag 28 juni 2019

Byt köksluckor och få ett helt nytt kök

Inlägg i samarbete med Sörmlandskök
Att byta kök och badrum är en av de kostsammaste renoveringar i hemmet och många drar sig för detta då man vet att det blir en dyr historia.

Idag tänkte jag att detta blogginlägg ska handla om renovering av kök som inte behöver bli fullt så avskräckande och dyrt eftersom man enbart kan byta köksluckor och faktiskt få känslan ett helt nytt kök!

Köket är ju ofta husets hjärta där vi tillbringar mycket tid och en plats för familj och vänner att samlas i. Det är viktigt att man trivs i köket där maten ska tillagas och ofta även ätas.

Många gånger är det egentligen inget fel på kökets stommar och inredning utan det brukar vara köksluckorna man tröttnat på. Färgen eller materialet kanske inte känns up-to-date och passar inte den stil man har i övrigt.Istället för att totalrenovera köket med allt vad det innebär är byte av köksluckor ett väldigt prisvärt alternativ. Om luckorna är i väldigt bra skick kan man givetvis måla om dem men tänk på att färg också kostar och det är mycket underarbete och målningsarbete för att få det snyggt.

Sörmlandskök kan hjälpa dig att få ditt drömkök utan större ingrepp. Oavsett hur ditt nuvarande kök ser ut erbjuder företaget måttbeställda köksluckor som passar just ditt kök. Du väljer mellan ett stort antal köksluckor i olika stilar, färger, lackning och material. Vill du ha ett modernt stilrent kök, ett lantligt charmigt, minimalistiskt vitt eller kanske ett herrgårdskök med kryssvitrin? Här finns något för alla.

De nya köksluckorna matchar man givetvis med passande beslag och vill man kan man ju även passa på att byta ut bänkskivan. Sörmlandskök erbjuder många olika alternativ.

Nedan visar jag på några olika stilar och passande köksluckor.

Mörka sofistikerade köket

Vi ser idag alltmer svarta och mörka kök. Mörka köksluckor ger ett elegant och sobert intryck och passar det moderna hemmet och inredningen.


Här kan man till exempel välja en svartlackerad blank eller matt kökslucka och matcha med stilrena beslag i rostfritt. Att sätta trädetaljer till ger ett sofistikerat och varmt intryck.

Herrgårdsköket eller sekelskiftesköket

Vill man ha en klassisk och elegant stil i sitt kök är det vackert att välja köksluckor med kryssvitrin. Innanför luckorna ställer man de snygga glasen och finporslinet och sätter kanske även in en belysning. Det är också fint att blanda upp vitrinskåpen med heltäckande köksluckor.

Snyggt att matcha med beslag eller knoppar i mässing eller tenn.

 Moderna köket

Oavsett om du föredrar ett ljust minimalistiskt kök eller ett mörkt och mysigt finns många olika köksluckor att välja mellan. Släta, med kant eller spårade, valen är många.

Här kan man sätta till beslag i krom eller kanske man väljer att ha en lucka helt utan beslag.Lantliga köket

Det lantliga köket har varit populärt i många år och det förstår man med tanke på den ombonade, hemtrevliga och charmiga stilen. Här är det fint att välja en kökslucka med så kallade speglar (infrästa spår). Att välja en kökslucka med färg för den lantliga stilen är mycket populärt och du kan få exakt den kulör du föredrar.

Beslag i antik finish blir pricken över i:et.Få till det där lilla extra

Tänk på att ljusa luckor och material förstorar och ger en känsla av mer rymd i köket och att mörka färger gör det mysigt och ombonat men kan också förminska intrycket. Detta är bara en generell vägvisning och det är vad man sätter till i övrigt som styr slutresultatet.

För att få till den där känslan som inbjuder till matlagning och trivseln i köket brukar jag rekommendera att ställa en eller flera krukor med färska örter på köksbänken. Några fina flaskor med goda oljor samlade på en liten bricka är också snyggt att ställa fram. 

Försök att inte ha för mycket köksmaskiner och prylar stående framme utan bara det nödvändigaste för ett lugnare intryck. Samla ihop prylarna istället för att pytsa ut dem på rad. Slutligen ger några snygga skärbrädor lutade mot väggen den sista touchen.

Lycka till med ditt nygamla kök!
Kram M <3

Inga kommentarer: