onsdag 17 januari 2018

Status på tillbyggnaden vecka 3

Dags för en liten uppdatering av tillbyggnaden igen känner jag! Nu börjar det verkligen dra ihop sig och mer och mer blir klart och man kan ana helheten och ljuset i tunneln.

Ska vi kika lite?


Tv/film/mys/gästrum har ni kanske redan sett? Hur som helst så blev det fina träpaneler över från taket i tillbyggnaden så vi byggde en sänggavel. Inte klar än men ni kan ana. Senare visade det sig att vi faktiskt hade så mycket panel över att det räckte till hela rummet så det blev ett glatt goodbye till den hatade strukturtapeten. 

Sänggaveln målades in i samma färg som garderoberna och träpanelen och fondväggen ovanför sängen målades i en vacker grå nyans som heter Bly från Alcro.

Just nu pågår uppsättning av golvlister här inne, bröstlisten målas och sen blir det piff!


Alla putsade väggar i nya sovrummet och nya hallen och entrén är målade med vit silikatfärg. Vilken skillnad det blev när väggarna blev vita. Rena ljusterapin.


Takbjälkarna har ni nog sett en sneak peak av. Jag är på riktigt kär i dessa! Den mörka nyansen och den grova strukturen ger en enorm karaktär till detta rum.

De infällda spottarna i taket har också kommit på plats och vi valde likadana vita med ledljus som vi har i köket, vardagsrummet och på loftet. De smälter så bra in i det vita trätaket.


Här ser ni en del av det höga fönstret i sovrummet med tillhörande kupa. Nu är även kupan inklädd i panel och bara titta så snyggt hantverk! Lite stökigt utanför men där borta ser vi golfbanan och havet.


Parkett i sovrum och walk-in-closet är snart färdiglagt och golvlisterna sätts samtidigt.


Golvet är Kährs vitlaserade ek Noveau Snow, likadan som vi lade i gästrummet. t ljust, snyggt plankgolv med mycket liv i trots den ljusa framtoningen. 


Just nu läggs det tumlade kalkstensgolvet i nya hallen och entrén. Så spänd på hur detta kommer att bli och det ser helt fantastiskt ut redan måste jag säga. Kalksten är ett av de vackraste naturmaterial jag vet så jag är så otroligt glad för detta.

Lite problem att få tag i fog till detta då det ska vara en speciellt variant som passar till golvet fick vi erfara så nu håller vi tummarna att vår lokala kakelbutik kan ta in det snabbt.

Förrådet är också färdigmålat och vi har fått leverans av hyllor som ska byggas ihop. Hoppas kunna visa er resultatet vid nästa uppdatering.

Nu kör vi onsdag!
Kram M <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar