fredag 11 april 2014

Påskpynta i modern stil i neutrala färger

Påsken behöver inte nödvändigtvis vara gul! Man kan skapa påskstämning i neutrala varma toner också och som passar dagens sparsamma inredningsfärgskala väldigt bra.

I år satsar jag på vita, beige, grå och svarta toner i påskpyntet i vardagsrummet. Däremot blir det en mer pastellig påsk med gult och rosa och lila i orangeriet och kanske även i någon kommande påskdukning.

De vackra handgjorda äggen i påskriset på den vita skänken är tillverkade i papper och dessa fann jag på 3Magasin. 

De stora äggen är klädda med pärlhönsfjädrar och är verkligen otroligt vackra att dekorera med eller lägga i en fin skål eller på ett fat.

Ett stort björkris har fått ta plats i den höga Georg Jensen vasen och som enda dekoration har jag vita och beige fjädrar. 

Små vaktelägg är också otroligt dekorativt att lägga på ett fat, på matbordet eller i en kruka tillsammans med några fjädrar. Mer än så behövs inte för en modernare påskpyntning.

2 kommentarer:

Kristin sa...

Snyggt!
Jag köpte också de stora äggen nyss men även ett gäng små av de prickiga som hänger i riset nu. Blev även några små fjädrar i samma stil. Så söta!

Ha en underbar dag.

Kram Kristin

Marie sa...

Tack! Visst är de alldeles förtjusande. Det låter jättefint med de små till riset. Det har jag inte sett någonstans. Ha en fin dag och glad påsk!
Kram