måndag 15 maj 2017

Nu har vi flyttat ut citronträden

Vilket väder vi fick i helgen! Och även idag! Helt ljuvliga temperaturer på över tjugo grader och strålande solsken.

Det betydde även att våra citronträd äntligen kunde flytta ut från vinterförvaringen i orangeriet och till sin plats framför orangeriet.


Har ni sett så fina de är? Och så mycket citroner! Snart dags att skörda årets första. Jag är faktiskt riktigt stolt över att vi lyckats med detta. 


Mindre trevligt var att träden och bladen fått sköldlöss igen... Så det blev till att ställa sig och tvätta och torka av bladen från allt klibb. Måste vara det mest icke-glamourösa jobb man kan tänka sig faktiskt. Det var samma sak förra våren men det blev ju bra så det får väl vara värt att stå där och torka och känna att det liksom kliar i hela kroppen och man bara längtar efter att ställa sig under en varm dusch....


Även fikonträdet har fått komma ut och så även den nya uppstammade rosmarinen, de afrikanska liljorna, hortensiorna och alla pelargoner. Kvar i orangeriet lämnade vi tills vidare ett nytt lime-träd och apelsinträdet. Det är ju fint med lite exotiska växter där inne också tänker jag.


Jag får ofta frågor om hur vi sköter våra citronträd. Under sommaren är det ganska enkelt. De får gärna stå varmt och lite vindskyddad. Plantera i citrusjord och gödsla med citrusnäring en gång i veckan. Träden ska inte torka ut men inte heller bli övervattnade så låt jorden torka upp mellan vattningarna. 

Om du vill veta mer om hur vi sköter citronträden och hur vi vinterförvarar dem etc så titta under kategorin TRÄD här till höger. Där finns flera inlägg i ämnet.


Passar även på att påminna om att med koden sandblomman15 får ni 15% rabatt på alla hörlurar från Sudio Sweden fram till den 20 maj. Just nu får du också ett fräckt mobilskal i marmordekor på köpet (värde 275 kronor).

Mina supersnygga och supersköna hörlurar heter Sudio Regent och är de absolut bästa lurar jag någonsin haft.


Inga kommentarer: