torsdag 4 maj 2017

Min favoritplats just nu - den murade soffan

Redan torsdag och veckorna springer iväg. Har äntligen kommit igång med träningen igen efter att ofrivilligt ha hållt upp en och en halv månad på grund av en så seg förkylning med hosta och snuva och galen trötthet.

Mår så bra av att träna på gymmet och kroppen säger JA tack mera! Känner mig lite låg just nu, livet är tufft och orättvist ibland, och då är det skönt att lyfta och ta i.

Vädret här på Österlen har inte varit så där jättebra den senaste tiden som våren kan vara här. Det blåser och blåser varje dag och vinden är verkligen svinkall... Lockar inte direkt till trädgårdsarbete och att fixa med piff och gardiner i pergolan.

Jag har i alla fall en favoritplats i trädgården nu på våren och det är den murade soffan intill väggen på stora terassen. Där brukar det vara lä fastan det stormar runtomkring.

Hur vi byggde soffan hittar du här.


Mysigt att bulla upp med massor av mjuka kuddar och plädar och slå sig ner här med en kopp kaffe. Att blanda olika mönster kan vara väldigt effektfullt om man håller sig till samma färgskala. Här har jag blandat kuddar i olika blå nyanser.


Igår var vi på Åbergs Trädgård utanför Ystad. En plantskola som har sååå mycket fint när det gäller perenner, buskar och träd.

Vårt kära aprikosträd fick vi tyvärr ge upp (eller ge upp och ge upp - det var stendött så inget val) och vi behövde något nytt till den stora terracotta-krukan. Vi hittade inga fina aprikosträd utan det blev istället en nektarin. Det ska bli spännande att se om vi kan skörda nektariner i sommar! Hoppas, hoppas.

Med oss hem i bilen hade vi också ett litet lime-träd, en uppstammad rosmarin och lite nya örter att fylla i hålen i de upphöjda odlingsbäddarna - citrontimjan, rosmarin och salvia. Ni ska få lite bilder framöver.

Kram M <3

Inga kommentarer: