måndag 23 juni 2014

Klippa häckarna runt parterrerna

Runt våra fyra parterrer har vi satt ligusterhäck. Vi håller den kort och tät genom att klippa ofta. Eller ja, 2-3 gånger per säsong med häcksaxen och sen går jag med sekatören ständigt och jämnt också.

Nu var det alltså dags att ta fram häcksaxen igen för att klippa till allt som växt sig spretigt. Det kändes i lilla rumpan dagen efter att man gått runt alla fyra parterrerna kan jag meddela :-) Men snyggt och prydligt blev det och höjden är cirka 25-30 cm. Tycker det är ganska lagom.

Varje dag slår nya blommor ut och det är en sann fröjd att gå runt med kaffekoppen på morgonen och se vad som är nytt. Nävorna blommar för fullt, rosorna är helt underbara, salvia, silverarv, stjärnflocka, daggkåpa blommar också. På gång är veronica, blodsopp, bolltistel, rosenstav, himmelsspira, solhatt... Såg även att den rosa höstanemonen fått stora knoppar.
2 kommentarer:

Fru Kat sa...

Hej. Det ser flot ud, jeg har aldrig set så lave ligusterhække før. Hvad gør du med med hack - klippet, som falder ned på dine sjø sten ( perlesten). En løv- suger ? Hilsen Ane

Marie sa...

Hej Ane! Tack :-)
Jag räfsar/krattar faktiskt upp det för hand. Funderat på en lövsug men inte blivit färdig till det.
Marie