måndag 9 januari 2017

Nu åker julen ut

Så var det måndag igen och idag har jag tagit tag i att städa ut julen här hemma! Eftersom vi blev sjuka strax efter julafton hann vi inte med att fira jul med alla i familjen så nu i helgen blev det plötsligt jul igen och då ville vi gärna ha kvar julsakerna.

Men puh så skönt det är nu när allt är bortplockat och ligger i sina kartonger igen. Även om det är sååå himla mysigt det är att sätta upp allt jultpynt så är det väldigt skönt när man plockar bort det igen.... Det blir liksom som att man kan andas lite lättare och huset känns luftigare och större.

Nu återstår bara att ge sig på julgranen med en sekatör och frakta iväg till tippen samt det tråkiga med att köra kartongerna till förrådet i Malmö igen...

Nu vill jag köpa nya fräscha blommor och fylla upp vaserna med här hemma. De som återstår från nyårshelgen sjunger verkligen på sista versen nu.


I helgen var det inte bara julafton utan även kalas här i vårt casa. Mannen fyller år på juldagen och jag fyller om några veckor så vi slog ihop våra födelsedagar och bjöd hit släkten på söndagslunch.

Så mysigt att fylla huset med våra nära och kära och vi gjorde det enkelt för oss och bjöd på smörgåstårta, fruktsallad och kaffe och choklad. 


Så idag blir det smörgåstårta både till lunch och middag tror jag minsann :-) Så skönt när man hållt igång hela dagen med tvätt och fix och nedplockning av julen.

Inga kommentarer: