torsdag 22 september 2016

En ny matta som hamnade på en annan plats än den var tänkt

Ni vet det där med skomakarens barn... Som inredare råder jag gärna andra att ta till rejält när man köper mattor. Rummet kan lätt "halta" om man har en för liten matta i förhållande till storleken på rummet och möblernas placering.

Vi har ju själv ett riktigt stort rum som bland annat innehåller både soffgruppsdel och stor matplatsdel. Då blir det snyggt att skapa "rum i rummet" genom att gruppera med generösa mattor som avgränsar de olika delarna och binder ihop varje del för sig.

Matgruppen hade en väl tilltagen matta där både det stora bordet och alla åtta stolarna utan problem fick plats. Soffgruppen innehåller både soffa och ett antal fåtöljer och under denna hade vi en supersnygg matta - MEN - den var alldeles för liten... Fåtöljerna balanserade på kanten och stod aldrig snyggt med halva delen på och andra halvan utanför mattan.

Det där med att hitta rätt matta är dock inte helt lätt och det kostar ju en del. Men vi hittade ett bra erbjudande och beställde en ny matta och fick hem den. Stor, snygg och mjuk och gosig men det blev inte bra under soffbordet.... Färgerna gifte inte sig om man säger så. Efter en del vånda och efter att vi slagit våra kloka huvud ihop gjorde vi en rejäl matt-rockad här hemma.

Det hela slutade med att den nya mattan ligger under matbordet, mattan som låg under matbordet flyttade till soffgruppen och mattan som låg vid soffgruppen återfinns nu på loftet/tv-rummet där vi inte hade någon matta sedan tidigare.

Slutet gott, allting gott! Puh...

Så idag mina vänner bjuder jag på några soliga bilder från soffgruppen med den "nya" mattan under. Jag är så himla nöjd med hur det blev och hur hela gruppen hålls samman på detta sätt. Ska fota de andra delarna också så ni får se hur det ser ut där :-)

Det ser ut att bli en helt strålande vacker höstdag så jag tror jag ska omprioritera planerna för dagen en smula. Ha en härlig dag så hörs vi snart igen!
Inga kommentarer: