måndag 5 september 2016

Skapa stilleben i badrummet

Vid det här laget känner ni väl till att jag är en stor vän av stilleben ;-) Ett enkelt sätt att ändra om i ett rum med små medel.

Ett rum som man kanske inte tänker på direkt men som är utmärkt att skapa små stilleben i är badrummet! Att göra det vackert och mysigt i rummet där vi både börjar och slutar vår dag är en god investering för välbefinnandet.

Lite tips: Försök i möjligaste mån att få undan så mycket prylar i form av flaskor, tandborstar, hårborstar, fönar, rakhyvlar, badankor och vad man nu har i ett badrum. Att satsa på dold förvaring är mitt bästa tips. Även om man inte har så mycket skåp och lådor kan man använda sig av fina korgar eller boxar att stoppa ner sakerna i. Det finns också förvaring att hänga i taket om man har liten yta.

När det är undanplockat är det dags för det roliga! Skapa ditt stilleben av vackra tvålar, en liten vas med en blomma i, doftljus, stenar, snäckor, fina handdukar, en vacker flaska, favoritparfymen....

Glöm inte de viktiga motsatsförhållandena för att få balans när du skapar stilleben även här i ditt badrum. Blanda högt och lågt, runt och fyrkantigt, mjukt och hårt.

Vill du veta mer om hur man skapar balans och harmoni i sitt badrum så kika på mina tidigare inlägg:
Feng Shui i badrummet
Mer Feng Shui i badrummet

Här nedan ser ni lite bilder från mitt eget badrum just nu.


En liten bricka med doftpinnar (Klinta), doftljus (Reunion Home), väldoftande tvål (Savon de Marseille), liten vas med blomma, en vacker handduk (Missoni) och en liten tavla som jag lutat mot väggen.


En snäckboll är en vacker prydnad i ett badrum. Passar fint som komplement till vattenelementet som är framträdande i badrummet.


Korg med små handdukar för gästerna, en snäcka och en fin olivtvål. Fint och välkomnande.
Inga kommentarer: